Sanatçılardan oturma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan oturma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 19:29

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, dün Çağlayan Adliyesi'nde bazı meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti. Akşam saatlerinde ise bir grup sanatçı ve CHP milletvekilleri, Gezi Parkı'na çıkan merdivenlerde oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı'nda bir grup sanatçı ve CHP milletvekilleri, alandaki yetkililerle konuştu. Sanatçılar, Gezi Parkı'nın önündeki merdivenlerde oturup, kalkan olacaklarını söylediler. Ancak polis merdivenler boşalmazsa müdahalede bulunacağını bildirdi.

Avukatlar yürüdü

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, dün Çağlayan Adliyesi'nde bazı meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

/images/100/0x0/55ea27fcf018fbb8f86eaba6

Taksim Meydanı'na, üzerlerindeki cübbeleriyle gelen avukatlar, ellerinde "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartları taşıdı. Grup adına açıklama yapan Süleyman Ökten, 15 gün önce başlayan gösterilerin büyüyerek devam ettiğini söyledi. Protestoların polis tarafından şiddet uygulanarak bastırılmaya çalışıldığını öne süren Ökten, "Yapılan bu müdahaleleri protesto etmek isteyen avukat arkadaşlarımız da dün Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı. Avukatların bu tür müdahaleye maruz kalması kabul edilemez. Meslektaşlarımız gece serbest bırakılmış olsa da bu durum olayın vahametini ortadan kaldırmış olmaz" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, eylemcilere destek vermek amacıyla Gezi Parkı'na gitti.

AVUKATLAR TAKSİM MEYDANINA YÜRÜYOR/ FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!