Sanatçılardan Kılıçdaroğlu'na destek

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan Kılıçdaroğluna destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 16:40

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, İsviçre’nin Luzern kentinde izleyenlerin unutamayacağı bir konser verdi.

Haberin Devamı

“Ala Turca- Orient ve Okzident” adını verdiği konserle dinleyicisi ile buluşan Fazıl Say, bu konserin aynı zamanda orkestra şefliğini de yaptı.  İki bin kişilik Luzern konser salonunu tamamen dolduran İsviçreli müzik severlere 2 saat süreyle, Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelerden oluşan bir programla ulaşan Fazıl Say, konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.  

İzleyiciler Fazıl Sayın, Mozart’ı yeniden yorumlamasından büyük bir haz aldıklarını ifade ettiler. Fazıl Say’ın aynı zamanda şefliğini de yaptığı iki bölümden oluşan konserin ilk yarısında orkestrayla beraber Mozart’ın iki eserini çalan Say, konserin ikinci yarısının ilk bölümünde Mozart’ın Ala Turca sonatını çaldı.

"BEN YALNIZ BİR ADAMIM"

Konser sonrası soruları yanıtlayan Fazıl Say, gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek,

Haberin Devamı

“15 yıldır Avrupalı izleyicilere konser vermekteyim. Artık aramızda bir bağ oluştu. Konserlerimin çok güzel geçmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Bu benim mesleki kariyerim için de çok önemli. Yaptığım besteler açısından da ilham kaynağım oluyor. Zaman sıkıntım var. Hem beste yapan hem de başka bestecilerin eserlerini yorumlayan bir sanatçı olarak, her şey için az zaman var. Yılın üçte ikisi turnelerde geçiyor bu da yalnız bir hayat yaratıyor sonuçta. “ dedi.

SIRADA ALMANYA VAR

Fazıl Say İsviçre’den Almanya Hamburg’a Türk geceleri programı için geçeceğini belirterek, orada çok ünlü Türk ve yabancı sanatçılar ile beraber konser vereceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU YENİ BİR UMUT

Politika ile ilgili kesinlikle konuşmayacağını söyleyen Fazıl Say, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak “Türkiye için yeni bir umut” dedi.

KIRAÇ DA DESTEK VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 16'ncı Uluslararası Barış Suyu Kültür, Turizm ve Gençlik Festivali'nin son gününde sahneye çıkan Kıraç, konserinin sonunda, CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başarı diledi. Sahneden Kılıçdaroğlu'nu kutlayan Kıraç, “Kan değişikliği iyi oldu. Biraz sorunlu oldu ama iyi oldu” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!