Sanatçılar GiriÅŸimi

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar Girişimi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 00:00

Sinema sanatçısı Tarık Akan ve tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz, dün Silivri’de Ergenekon Davası’nın 207’nci duruşmasını izledi. Duruşmaya ara verildiğinde Tarık Akan ve Rutkay Aziz’in de aralarında bulunduğu Sanatçılar Girişimi, Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ortak basın açıklamasını okuyan gazeteci-yazar Ümit Zileli, Sanatçılar Girişimi olarak bir kez daha Silivri’ye geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Dünyanın hiçbir uygar ülkesinde duruşmaların görüldüğü mahkeme salonu ile cezaevi aynı bina içinde aynı alanda olamaz. Bir tek bu olgu bile Silivri’de görülmekte olan davalardan adil bir sonuç beklenemeyeceğinin yeterli kanıtıdır. Silivri duruşmaları çok uzun zamandan beri adaletin değil adaletsizliğin, yasaların değil keyfiliğin, vicdanın değil vicdansızlığın simgesi olmuştur.

SahteliÄŸi kanıtlanmış dijital verilerle, uzaktan kumandalı yalancı tanıklıklarla sürdürülmekte olan bu davaların en ağır ve kabul edilemez, evrensel hukuk anlayışı ve deÄŸerleriyle en baÄŸdaÅŸmaz insan hakkı ihlalleri olduÄŸu yerli, yabancı, vicdan ve saÄŸduyu sahibi her kiÅŸi ve kurumca açık bir biçimde görülmektedir. Silivri’de tutuklu olarak yargılanmakta olan yazar, gazeteci ve aydınlar tutuklu deÄŸil tutsaktırlar. Tek tek sanatçılar ve topluca Sanatçılar GiriÅŸimi olarak bu gerçeÄŸi Türkiye ve dünya kamuoyu önünde haykırmayı sanatçı vicdanı ve onurumuzun, sorumluluk duygumuzun gereÄŸi sayıyoruz. ‘Artık yeter’ diye haykırıyoruz."                       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!