Sanatçı NecipoÄŸlu son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Necipoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 14:39

BREZİLYA’da, Rio Arp Festivali’nde verdiği konser dönüşü 1 Haziran 2009’da Atlas Okyanusu’na düşen uçakta hayatını kaybeden öğretim görevlisi, arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende öğrencileri Edvard Grieg’in Asse’nin ölümü eserini seslendirdiler. Daha sonra Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninden sonra Fatma Ceren Necipoğlu, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenazesi önceki gün Ä°stanbul’a getirilen Anadolu Ãœniversitesi, Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Fatma Ceren NecipoÄŸlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, sanat merkezindeki sahneye konuldu. Törende konuÅŸan Fatma Ceren NecipoÄŸlu’nun ablası AyÅŸe Ä°mre Tüylü, kardeÅŸinin hayatını Arp’a adadığını ifade ederek ÅŸunları söyledi: Â

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

"Kısacık hayatına başarılar sığdıran kardeşimin hayatı 1 Haziran 2009’da Atlas Okyanusu’nun karanlıklarında noktalanan müzik dolu bir yaşam. Klasik ilk ve öğretim yıllarından sonra, konservatuar yaşamı, Boğaziçi üniversitesinde çevirmenlik eğitimi, Amerika’daki yüksek lisans çalışmaları, Anadolu Üniversitesi, devlet konservatuvarı, yurt içi, yurt dışı konserler. Arpa adanan bir yaşam. Bugün öğretmenler günü. Çok sevdiği öğrencilerini tüm yönleriyle nadide bir çiçek gibi yetiştirme çabası içinde olmuş bu alçak gönüllü eğitimciyi böyle bir günde uğurlamamız çok anlamlı olsa gerek. En büyük arzularından biri, bu toprakların ezgileriyle, arpının müziğini birleştirmekti. Ne yazık ki kısa süren hayatı bu arzusunun gerçekleşmesine imkan tanımadı. Ancak, çok sevdiği vatanının toprağına kavuşan Ceren’imizi sevenlerinin kalplerine o güzel ezgilerini hep fısıldayacağına içtenlikle inanıyoruz."

Haberin Devamı

AYNI ZAMANDA ÇOK Ä°YÄ° EĞİTÄ°MCÄ°YDÄ°Â

Fatma Ceren Necipoğlu’nun da kurucuları arasında bulunduğu Arp Sanatı Derneği Başkanı Şirin Pancaroğlu da "Sanatıyla ilgili uluslararası ödüller alan Ceren Necipoğlu’nun, aynı zamanda çok iyi bir eğitimci idi. Rio konserine çok orijinal bir seçki ve çok orijinal bir repertuvar ile katılmıştı. Batı ile Türk müziğini bir araya getiren yaklaşımlar Ceren’in çok ilgisini çekmişti. Son konseri de böyleydi. Bu Öğretmenler Günü’nde hepimiz biliyoruz ki, Ceren hayatına bedel çok yüksek bir frekanstan duyurdu, arpın sesini. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

CEREN İÇİN AĞIT

Daha sonra ünlü İskoçyalı arp sanatçısı Catriona Mc Kay’in, Ceren Necipoğlu’nun vefatı nedeniyle yaptığı "Ceren için ağıt" adlı beste, CD’den seslendirildi. Daha sonra şef Burak Tüzün yönetimindeki senfoni orkestrası yönetimindeki Ceren Necipoğlu’nun öğrencileri, Edvard Grieg’in ’Asse’nin Ölümü’ eserini seslendirdiler. Katılanlar ve orkestra daha sonra saygı duruşu, sonrasında da, tabutun çevresinde saygı geçişinde bulundu.

Haberin Devamı

Tabutun yanına ayrıca Şirin Pancaroğlu’nun arpı konuldu. Törenin sonunda anne Selçuk Necipoğlu, baba Vedat Necipoğlu ile ablası Ayşe İmre Tüylü, tabutun başında gözyaşı döktü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, mesaj gönderdi. Daha sonra Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazı sonrası cenaze, Kanlıca’daki Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!