Sanatçı Doğuş'a sahte pasaporttan tahliye

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Doğuşa sahte pasaporttan tahliye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pop müziğin sokaklardan gelen ismi 'Doğuş', gerçek adıyla Orhan Baltacı, sahte pasaport düzenlettirdiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliye edildi. 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Baltacı suçunu itiraf ederek, ‘‘Evet bu suçu işledim. Geçmişimi silmek istedim’’ dedi.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmaya Doğuş, çok sayıda jandarma arasında saat 11:15'te, kelepçeli halde salona getirildi. Doğuş, amcasının oğlu Birol Cabacı'ya ait resimsiz kimliğe resmini yapıştırıp bu sahte belgeyle pasaport çıkarma suçlamasını kabul etti. Savcılık ve sorgu hakimliğindeki ifadelerini kabul eden Baltacı, ‘‘Suçumu kabul ediyorum. Amacım konser vermek için sevenlerime ulaşabilmekti. Asıl amacım ise geçmişimi silmekti’’ dedi.

Sanık Baltacı'nın bu kısa ifadesinden sonra tutuksuz sanık Emine Cabacı'nın sorgusuna geçildi. Sanık Cabacı da kardeşine ait resimsiz kimliği pasaport düzenletmekte kullanması için Doğuş'a verdiğini kabul etti. Cabacı, ‘‘Amacım arkadaşıma yardım etmekti’’ dedi. Baltacı'nın daha önce Tanju Çolak ve Deniz Gökçetin gibi ünlü isimleri savunan avukatı Ergun Öztürk söz alarak, ceza maddesindeki asgari haddi hatırlattı, tahliye istedi.

Duruşma savcısı da, Baltacı'nın ifadesinin alınmış olmasını ve ceza hadlerininin düşüklüğünü gerekçe göstererek, tahliyesini istedi. Mahkeme yargıcı savcının istemi doğrultusunda Baltacı'nın tahliyesine karar verirken dosya eksiklerinin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Kararı durgunlukla karşılayan Doğuş, ırza geçme suçundan kesinleşmiş 2 yıl 9 ay 10 günlük hapis cezası nedeniyle yeniden cezaevine döndü. Avukatı Doğuş'un 8 ay sonra hapisten çıkacağını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!