Sanatçı diriltme çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı diriltme çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 16:41

Coachella Müzik Festivali’nde sahnede hologramla diriltilen 2Pac’ten sonra, şirketler milyonların onları bir kez daha görebilmek için can attığı ünlü sanatçıları canlandırmak için yarışa başladı. Sırada Michael Jackson, Marilyn Monroe, Jim Morisson ve Jimi Hendrix var.

Haberin Devamı

Her yıl California’da yapılan dünyanın en çok ses getiren müzik festivallerinden biri olan Coachella’da bu yıl 1996 yılında öldürülen rap müziğin efsane isimlerinden 2Pac (Tupac Shakur)’i sahnede görenler hayretler içinde kaldı. Hologram teknolojisiyle canlandırılan 2Pac’in çok ses getirmesinin ardından uygulamayı yapan şirketler tarihte yer etmiş sanatçıları diriltmek için kolları sıvadı.

2PAC SAHNEDE BÖYLE CANLANDI / WEB TV 

HANGİ EFSANE SANATÇILARI SAHNEDE GÖRECEĞİZ?

İlk haber Marilyn Monroe’yu canlandırmak için hukuk savaşı vermeye başlayan Digicon Media’dan geldi. Şirket halihazırda ürettiği “Sanal Marilyn” adlı programı geliştirip Monroe’yu holografik görüntüyle konserlerde sanatçıların yanına yerleştirmek için çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Monroe haberinden sonra Elvis Presley Enterprises şirketinin CEO’su Jack Soden, 2Pac’in Coachella’daki hologramını da üreten CORE Media Group’la anlaştıklarını açıkladı.

Bir uygulama haberi de 10 yıl önce bir trafik kazasında ölen Lisa Lopes’in ardından dağılan TLC grubundan geldi. Grup, TLC Birleşme Turnesi’nde Lopes’i de aynı yöntemle yeniden canlandıracaklarını açıkladı.

Yıllar sonra tekrar birlikte konser vermek için çalışmalara başlayan The Jackson 5 grubundan Jackie Jackson, önümüzdeki sene çıkmayı planladıkları büyük turnede Michael Jackson’ın holografik görüntüsünün bulunabileceğini söyledi.

Artan talepler üzerine Freddie Mercury’nin de hologramla canlandırılacağı haberlerine Queen grubunun bateristi Roger Taylor olumsuz tepki vermişti ancak daha sonra gitarist Brian May Mercury’nin canlandırmasının yapılacağını onayladı.

 

Sanatçı diriltme çılgınlığı
Sanatçı diriltme çılgınlığı

MORISSON VE HENDRIX İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yaklaşık bir yıldır Jimi Hendrix’in dijital canlandırması için İngiliz bir şirketle çalışan, Experience Hendrix firmasının CEO’su Janie Hendrix (Jimi Hendrix’in kardeşi) son yaptığı açıklamada “Bizim için tabii ki en önemli olan şey Jimi’nin tam olarak gerçek formunu korumak. Şu noktada kesin bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Son olarak Doors’un menajeri Jeff Jampol Billboard’a verdiği röportajında “Umarız ki Jim Morisson size doğru yürüyebilecek, gözlerinize bakacak, şarkı söyleyecek ve arkasını dönüp gidecek” dedi ve Morisson’un 3 boyutlu holografik canlandırmasının yolda olduğunu belirtti.

Hologramla canlandırılacağı söylenen sanatçılar arasında Kurt Cobain, Beatles, Amy Winehouse, Frank Sinatra, Whitney Houston gibi isimler de var ancak bu isimler hakkında ne şirketler ne de aile ya da menajerler resmi bir açıklama yaptı.

Sanatçı diriltme çılgınlığı
Sanatçı diriltme çılgınlığı

PRESLEY 2007’DE SAHNEDEYDİ

Haberin Devamı

Tüm bu hologramla diriltme çılgınlığı, 2007 yılında “American Idol” yarışmasında sanal görüntüyle sahneye yerleştirilen Elvis Presley’nin Celin Dion’la düet yapmasından sonra başladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!