Sanata 'ışık' yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Sanata ışık yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 01:24

KOLEKSİYONUNDA 2 bin 500’den fazla sanat eseri bulunan Ziraat Bankası, bünyesinde yer alan yüzlerce eseri ‘Işık ve Renk Dijital Sergisi’ ile tüm sanatseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Avrasya Gösteri Merkezi’nde sergi için özel olarak 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen, 1500 metrekare kapalı alana sahip dev komplekste, ileri teknoloji kullanılarak oluşturulmuş dijital sergi galerisi ile 20 metre çapında olan ‘Ziraat Kubbe’ yer alıyor. Tamamen dijital ekranlardan oluşturulmuş 10 metre yüksekliğindeki kubbe altında, aynı anda 150 kişi Ziraat Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan ‘İstanbul’ teması ile özel olarak seçilmiş eserleri izleyebiliyor. Ziraat Bankası sanat koleksiyonunun en nadide parçalarından bir kısmı da bu sergi için Ankara’dan özel olarak getirildi.

ORİJİNAL MÜZİK
Sergilenen orijinal sanat eserleri ile birlikte, 65 farklı sanatçıya ait toplam 83 eser sergi süresince sanatseverlerle buluşacak. Ziyaretçiler ayrıca Ziraat Bankası Sanat Koleksiyonu’nda yer alan yüzlerce farklı eseri, galeri binası içerisinde özel olarak tasarlanan dijital ekranlarda interaktif bir şekilde inceleyebilecek. Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray’ın yaptığı serginin orijinal müziklerini ise ünlü besteci ve piyanist Angelika Akbar besteledi. Ziyaretçilere bir serginin ötesinde, büyüleyici bir ortamda eşsiz bir deneyimi tecrübe etme imkânı sunan ‘Ziraat Bankası Sanat Koleksiyonu Işık ve Renk Dijital Sergisi’ ücretsiz olarak 9-13 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!