Sanat Güneşi'ne büyük vefasızlık

Güncelleme Tarihi:

Sanat Güneşine büyük vefasızlık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün birinci yıldönümünde, Bodrum'daki evinde ve Bursa'daki mezarı başında anıldı. Ancak, anma törenlerine sanatçı dostlarından hiç kimse katılmadı.

Geçen yıl TRT İzmir Stüdyoları'nda çekim sırasında yaşamını yitiren Zeki Müren'e yıllarca hizmet eden Hüseyin ve Fatoş Balıkçı çiftinin, sanatçının adını taşıyan caddedeki evinde mevlit okutacağını öğrenen hayranları Bodrum'a geldi. Evini ziyaret eden hayran grubu arasında Bodrumluların dışında Ankara, Kocaeli, Konya, İçel, Gaziantep, Zonguldak gibi birçok kentten gelenlerin olması da dikkat çekti.

Mevlit için belediye ses tesisatını sağlarken, Halikarnas Disko da lokma ve içecekleri üstlendi. Müren'in özellikle akşam saatlerinde oturduğu avlu çiçeklerle bezendi, fotoğrafları yerleştirildi. Müren'in parçaları çalındı. Sevenleri duygulu anlar yaşadı. Sanatçının tüm malvarlığını bıraktığı TEV ve Mehmetçik Vakfı'nın avukatlarıyla, Zeki Müren'in terekesini idare edecek avukat İbrahim Bülbül de geldi. Yarın, Müren'in Yapı Kredi Bankası'ndaki kasasıyla, sanatçının ölümünden bu yana mühürlü tutulan, evinin ikinci katının kapısının açılacağı, sayım yapılıp kapatılacağı belirtildi. Vakıf avukatları, ‘‘Zeki Müren'in adını en iyi yaşatacak şekilde uygulamalar yapacağımızdan tüm Türkiye emin olsun. Ancak mahkeme nedeniyle malların bize intikali gecikti. Bu nedenle bir şey yapamıyoruz’’ dediler.

ŞİMDİ UZAKLARDASIN

Bursa Emirsultan'daki mezarı başına vatandaşların yanı sıra Zeki Müren'in teyzesinin kızı Sevim Olgaç ile yeğeni Sevtuğ Olgaç da geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar Müren'in mezarına çiçek bırakıp dua ettiler. Mezar başında anma töreni sırasında sanatçı Recep Bülbülses, ‘‘Şimdi Uzaklardasın’’ adlı şarkıyı keman ve darbuka eşliğinde söyledi. Zeki Müren'in eski arkadaşlarından Şahap Koptagel ile eski tango sanatçısı Zehra Erenler, çevrelerine toplanan vatandaşlarla dua ettikten sonra sanatçıyla ilgili sohbet ettiler.

Sanatçının mezarına hiçbir ünlünün gelmemesine tepki gösteren vatandaşlar, Müren'i hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söylediler. Mezara simitçilerin dahi gelip dua ettikleri görüldü. Dün 09.00-14.00 saatleri arasında sanatçının mezarını yaklaşık bin kişi ziyaret edip dua etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!