Sanat fuarına 'endişe' iptali

Güncelleme Tarihi:

Sanat fuarına endişe iptali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 22:58

Bu yıl 23-25 Eylü tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan çağdaş sanat fuarı Artinternational, katılımcı galerilerin endişeleri yüzünden iptal edildi.

Haberin Devamı

İİLKİ 2013 yılında düzenlenen ve kısa sürede ziyaretçi sayısı ve katılımcılarıyla öne çıkan uluslararası çağdaş sanat fuarı Artinternational Türkiye’deki olumsuz koşullar nedeniyle bu yıl yapılamayacak. Dünyanın önde gelen sanat galerilerini ve koleksiyonerleri Türkiye’ye getiren fuar 23-25 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecekti. Fuarı uluslararası etkinlik firması Montgomery ve kurucu ortağı Interteks birlikte düzenliyorlardı.

GALERİLER ENDİŞELİ
Montgomery grubunun başkanı ve Artinternational’ın kurucu ortağı Sandy Angus yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Artinternational’ın direktörleri, son günlerde Türkiye’de faaliyet gösterirken yaşanan zorluklar ve katılımcı galerilerin dile getirdiği bazı endişeler sebebiyle fuarın 4’üncü edisyonunun ertelenmesi yönünde zor bir karar aldılar. Şu anda, fuarın bir sonraki edisyonu için olası yeni bir ortakla görüşmelerimiz sürüyor ve Artinternational’ın dünyanın her yanından güncel sanatın en iyilerini İstanbul’a getirmeye devam edeceğinden eminiz.”

Interteks’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Artinternational’ın kurucu ortağı Yeşim Avunduk ise “Güncel sanat alanındaki en iyi uluslararası çalışmaları İstanbul’da buluşturmayı amaçlayan Artinternational, Türkiye’nin hızla gelişen sanat piyasasına ayak uydurabilen bir fuar. Fuarın ilk kez düzenlendiği 2013 yılından bu yana, katılımcı galeri ve satış rakamlarında düzenli bir artış elde edildi. 2015 yılına gelindiğinde ise, satışlar toplam 30 milyon dolara ulaşırken, ziyaretçi sayısı 35 bine yükseldi. Artinternational’ın bundan sonraki yıllarda da büyümeye ve başarısını artırmaya devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye’deki gelişmeleri yakından gözlemleyerek, fuarın 4’üncü edisyonunu 2017 yılında gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!