Sanat dünyasında yeni rekor

Güncelleme Tarihi:

Sanat dünyasında yeni rekor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 15:42

Ingiltere'nin baskenti Londra'da düzenlenen bir müzayedede, Fransiz ressam Edouard Manet'in "portresi", 22 milyon 441 bin sterline (yaklasik 50 milyon TL) alici buldu.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü müzayede evi “Sotheby's”de yapilan "Izlenimci ve Modern Sanat" adli açik artirmada, Manet'nin yani sira, Pablo Picasso, Claude Monet, Auguste Rodin, Paul Cezanne, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir ve Andre Derain gibi dönemin ünlü sanatçilarinin eserleri de satisa çikarildi.

Rekor fiyatta gelirin elde edildigi ve toplam 51 eserin satildigi müzayedede, Manet'in kendisini elinde palet tutarken resmettigi portresi, 22 milyon 441 bin 250 sterlinle açik artirmada en yüksek degere satilan eser oldu.

Müzayedede, İspanyol ressam Pablo Picasso'nun kara kalem çalismalari 700 bin ile 1 milyon sterlin arasinda satilirken, sanatçinin "Femme Endormie" adli eseri 1 milyon 300 bin sterline ve "Buste de Matador" adli yagli boya eseri 5 milyon 300 bin sterline alici buldu.

Haberin Devamı

Açik artirmada ayrica, Fransiz ressam Henri Matisse'in "Nü kadin" resmi 5 milyon 800 bin sterline, bir diger Fransiz ressam Andre Derain'in pastoral eseri 16 milyon 200 bin sterline ve Edouard Manet'in "Vazoda Çiçekler" adli yagli boya çalismasi 7 milyon 600 bin sterline satildi.

Sanat dünyasında yeni rekor

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!