Sanat dünyasında Star şantajı

Güncelleme Tarihi:

Sanat dünyasında Star şantajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda kendisine garantili reklam vermeyi reddeden dünyanın en büyük reklam şirketlerinden Saatchi and Saatchi'ye şantaj yaparak basın tarihinde bir ilke imza atan Star gazetesi ve Star televizyonu, şantaj silahını bu kez de sanat dünyasına doğrulttu. Prestij Müzik şirketinin sanatçılarını Hürriyet ve Sabah gazeteleri aleyhine konuşmaya zorlayan Star, ‘‘Gelin, konuşun, yoksa çok kötü olur’’ tehdidini savurdu.

Ünlü reklam şirketi Saatchi and Saatchi'nin Genel Müdürü Yiğit Şardan'ın açıklamalarıyla ortaya çıkan ve iş dünyasını sarsan şantaj olayının ardından şimdi de ünlü sanatçılar, Hürriyet ve Sabah gazetesi aleyhine konuşturulmaya çalışılıyor. Bundan 25 gün önce çıkan gazeteler arası dağıtım sorunu yüzünden Hürriyet ve Sabah'a savaş açan Star, gazetesinin dağıtılmaması hakkında sanatçılara görüşlerini sordu. Ama sanatçıların yüzde 90'ı görüş vermeyi reddetti.

KLİP YAYINDAN KALKTI

Bu konuda Prestij Müzik'in ortaklarından Mahsun Kırmızıgül'den görüş istendi. Kırmızıgül, ‘‘Son günlerde basında gelişen bu gerginleşme bence bitmeli. İnsanlar dostça barışmalı. Diyalogla çözümlenmeli’’ deyince, Alişan hariç, Prestij Müzik sanatçılarının tümünün klipleri yayından kaldırıldı.

SESİMİZİ ÇIKARMADIK

Mahsun Kırmızıgül, müzik firmasına karşı başlatılan bu boykot hakkında ‘‘Kral TV'de şirketimizden ayrılan Mustafa Topaloğlu ile şirketimizle sorunları olan Ceylan'ı konuşturdular, kliplerini yayınladılar. Biz Prestij Müzik Yönetim Kurulu olarak hiçbir tepkide bulunmadık. Ayrıca her bir sanatçının kendi özgür iradesi vardır. Katılırlar veya katılmazlar. Biz sanatçılarımızın özel yaşamına ve özgür iradelerine karışamayız’’ açıklamasını yaptı.

ZORLA TOPLANTI ÇAĞRISI

Mahsun Kırmızıgül, dün akşam da Star TV'nin Prestij Müzik ve kendisi dahil, şirketin diğer ortaklarını toplantıya çağırdıklarını söyledi. Kırmızıgül, gelmeyeceğini belirtmesi üzerine de tehdit edildiklerini vurguladı. Kırmızıgül, şunları söyledi:

‘‘Bizi yasaklamalarına saygı duyduk. Dostça ayrılıktan yana olduğumuzu söyledik. Kral TV ile olan ticari işbirliğimizi de bitirmeyi düşünüyorduk. Çünkü çok pahalı yayındı. Biz sektörde o paraları kazanamıyoruz. Bunun neticesinde toplantıya da gitmeyince bizi tehdit ederek ‘Gelin, konuşun, yoksa çok kötü olur' dediler...’’

İFTİRA YAYINLARI

Mahsun Kırmızıgül, ses çıkarmadıkları için iftiraya başvurulduğunu ve her türlü çamurun atıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Toplantıya gitmeyince akşam ana haberlerinde beni narkotik şube ekiplerinin aradığını, Kıbrıs'a kaçacağımı ve uyuşturucu batağına saplandığımı yayınladılar. 1993 yılında, yönetmenliğini Mustafa Mayadağ'ın yaptığı ‘Mavi Göz' klibimdeki sarı, kırmızı ve yeşil renkli kıyafetleri göstererek PKK yanlısı imajı verdiler. Folklör kıyafetlerinin üzerinde bu renkler vardı, ben ne yapayım? Şirketimizle sorunları olan Ceylan ve şirketimizden ayrılan Mustafa Topaloğlu'nu alarak ‘Müzik sektöründe son gelişme' alt yazıları geçip infial yarattılar...’’

BU İŞ YÜREK İŞİ

Dün gece Prestij Müzik olarak 70 sanatçıyla birlikte toplantı yapıp, yayını birlikte seyrettiklerini anlatan ve Ceylan'la ilgili beş ay önce yeni sözleşme yaptıklarını söyleyen Kırmızıgül, ‘‘Ceylan Hanım'dan faiz, cezai şart istemiyorduk. Dolar olarak verdiğimiz paramızı ver, sözleşmeni al git demiştik. Ama bu yayına çıktığı için cezai şart istiyoruz. Mustafa Topaloğlu'nun ibra ettiği Prestij Müzik'in kayıtları da belli. Prestij Müzik'e ortak olmadı. Nokta Müzik'te ortaktı. Bunu da araştırmak istiyorlarsa Ticaret Odası orada, gitsinler araştırsınlar. Bizim alnımız açık. Çok düzgün insanlarız. Bu işi yüreğimizle yapıyoruz. Aynı aleyhte görüşleri Hürriyet ya da Sabah gazetesi isteseydi, yine konuşmazdık’’ diye konuştu.

İSYAN ETTİREN HABER

Kırmızıgül, ayrıca ‘‘Her televizyon kuruluşu sevmediği sanatçıları polise aldırsın. Olur mu böyle şey? Avukatlarımı gönderdim. Böyle bir ihbar bile yok’’ sözleriyle Star TV'nin hakkındaki haberine isyan etti. Daha önceki kan tahlillerinde nikotin veya uyuşturucu izine rastlanmadığını belirten Mahsun Kırmızıgül, ‘‘Yeni bir yüzyıla girerken ülkemizde bu tür olayların olması, gerek beni, gerek çalışma arkadaşlarımı derinden yaraladı, üzdü. Biz hálá onları dost olarak görüyoruz. Ama ticari anlamda yollarımızın ayrılması gerektiğine inanıyoruz’’ dedi ve şunları ekledi: ‘‘Bundan sonraki günlerde dünyadaki montaj oyunları çok gelişmiş olduğu için her türlü olayı bekliyoruz... Ve kamuoyunun burada dikkatli olması gerekiyor.’’

Bu arada Star daha önce de Sezen Aksu, ihalesini aldıkları Rumeli Hisarı Konserleri'ne katılmayıp Most Prodüksiyon'un organize ettiği Açıkhava Konserleri'ne katıldığı için sanatçı aleyhine haber yapmış, Aksu'nun tıka basa dolu geçen konserlerini henüz konser başlamadan çektiği boş yer görüntüleriyle karalamaya çalışmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!