‘Sanal Osman’lar

Güncelleme Tarihi:

‘Sanal Osman’lar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 01:37

Telefon dolandırıcılarına, bazıları internet üzerinden, efsanevi ‘Sülün Osman’ı aratmayacak yollarla insanların parasını çarpan uyanıklar eklendi.

Haberin Devamı

Bursa'da Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu’na müracaat eden B.K. isimli bir pilot, eskilerin ünlü dolandırıcısı ‘Sülün Osman’ı aratmayan bir yöntemle 75 bin lirasını kaptırdığı iddiasıyla şikâyetçi oldu. Pilot B.K., ilginç dolandırıcılık olayını, “Bir internet sitesinde tekne beğendim. İrtibata geçtiğim kişinin hesabına 75 bin lira yatırdım. Ancak tekne başkasının çıktı” diye anlatarak şikâyetçi oldu.


‘SİZİ MEMUR YAPARIM’


Antalya’da da bir kişi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ın yeğeni olduğunu söyleyerek, devlet memuru olmak isteyen onlarca kişiden 5 ila 22 bin lira arasında para topladı.
Olay, bekledikleri kadro gelmeyen mağdurların, kimliği bir çocuk babası B.T. (35) olarak belirlenen kişinin ortadan kaybolması üzerine soluğu savcılıkta almalarıyla ortaya çıktı. Mağdurlar arasında yer alan A.E. de, “B.T. lüks bir araca biniyor, ‘Beşir Atalay’ın yeğeniyim’ diyordu. Hatta beni aldığı plazma televizyona kefil yaptı. Mağdur çok fazla. Bir kadından 12 diğer bir kadından 24 bin lira almış. Ancak insanlar şikâyet etmeye utanıyor” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!