Sanal alemde otomobil dolandırıcılığı

Güncelleme Tarihi:

Sanal alemde otomobil dolandırıcılığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 10:53

Çanakkale'de kendilerine ait olmayan otomobillerin fotoğraflarını çekip, internet sitelerine koyan ve değerinin altında satış yaptıklarını iddia ederek, alıcılardan “kapora” adı altında para aldıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri,, başkalarına ait park halindeki otomobillerin fotoğraflarını çekerek, bazı internet sitelerine koydukları ve araçları gerçek değerlerinin altında sattıklarını ilan ettikleri öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, söz konusu otomobilleri satın almak isteyen kişilerden “kapora” adı altında havaleyle para aldıkları iddia edilen D.Ç. (50), İ.K. (36) ve İ.G. (36), Çanakkale'deki bir PTT şubesinden para çektikleri sırada yakalandı.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, zanlıların, bu yöntemle 25 ildeki 59 kişiden yaklaşık 30-35 bin YTL aldığını belirledi.

Zanlıların, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, “Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık yapmak” suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!