'Sana başka ölüm yakışmazdı'

Güncelleme Tarihi:

Sana başka ölüm yakışmazdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 15:29

ŞIRNAK'ın Bestler Dereler bölgesinde PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 3 askerden astsubay Cengiz Gülcü, memleketi Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Göksöğüt Beldesi'nde toprağa verildi. Büyük bir Türk bayrağına sarılarak, cenazeyi taşıyan aracın peşinden yürüyen şehidin 6 aylık eşi Nazan Gülcü, “Başka ölüm yakışmazdı sana. Başka kavuşma yakışmazdı sana Cengiz'im” diye haykırdı. Sadece İsparta'da değil Zonguldak ve Tarsus'ta da gözyaşı vardı. Tarsus'ta şehit Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya, Zonguldak'ta ise şehit olan piyade yüzbaşı 32 yaşındaki Hasan Hatıl son yolculuğuna uğurlanıyor.

Haberin Devamı

ŞEHİT GÜLCÜ'NÜN CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bestler Dereler bölgesinde 31 Mart günü öğle saatlerinde PKK'lılarla girilen çatışmada şehit olan bordo bereli astsubay 25 yaşındaki Cengiz Gülcü'nün bugün öğleyin Göksöğüt Beldesi'nde yapılan cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Gülcü'nün sabah erkenden baba evine getirilen Türk bayrağına sarılı tabutu, tören saati yaklaşırken dev bir Türk bayrağının altından geçirilerek evden çıkarılıp top arabasına konuldu.

Almanya'da akrabalarını ziyarete gittiği sırada olayı öğrenen ve Türkiye'ye dönene kadar eşini yaralı olarak bilen şehit astsubay Gülcü'nün 6 aylık eşi Nazan Gülcü, top arabasının peşinden büyük bir Türk bayrağına sarılarak yürüdü. İki kadın subayın yanından ayrılmayıp destek olduğu Nazan Gülcü, “Başka ölüm yakışmazdı sana. Başka kavuşma yakışmazdı sana Cengiz'im” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit astsubayın babası Mevlüt Gülcü'ye de iki subay eşlik ederek top arabasının ardından yürümesine yardım etti. Çok bitkin olan anne Fidan Gülcü ise yine kadın subay tarafından doğrudan cenaze töreninin yapılacağı Şehit Polis Faruk Kaplan İlköğretim Okulu bahçesine getirildi.

ANNE VE EŞİNİN GİYDİĞİ TİŞÖRT

Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Isparta Şubesi tarafından yaptırılan ön tarafında ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, arka tarafında ise ‘Şehit Adayı’ yazan 2 tişört verilen Nazan Gülcü ve kayınvalidesi Fidan Gülcü, tişörtleri giyerek oturdu. Nazan Gülcü çevresindeki askerlere, “Allah size de şehit olmayı nasip etsin” dedi.

Girişinden itibaren Türk bayrakları ile donatılan Göksögüt Beldesi'ne şehidin cenazesine katılmak için gelen binlerce kişi, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganları attı. En büyüğünde ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazan pankartların arasında ise, ‘Hepimiz şehit olmaya hazırız’, ‘Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur’, ‘Vatan sağolsun’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Sözkosunu vatansa ölüm teferruattır’ yazıları dikkati çekti.

Haberin Devamı

PAŞALAR TÖRENDE

Ankara'dan gelen 2'nci Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Konya'dan gelen Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz'un dakatıldığı törende ilköğretim okulu öğrencileri, ‘Bizi de askere al komutanım’ diye slogan attı.

Astsubay Cengiz Gülcü'nün babası Mevlüt Gülcü, tabutun başında birlikte durduğu komutanlara, “Biz 10- 15 terörist öldürüyoruz, bu başarı değil komutan. Benim askerim 50 teröriste bedel, gerekirse beni de götürün ben de can vermeye hazırım” dedi.

PKK'YA MESAJ

Eşinin tabutunun başına gelen Nazan Gülcü sarılarak, “Biz baharı getirdik Cengizim, bundan güzel bahar mı olur? Bu vatan, bu millet, bu bayrak için helal olsun senin canın. Tüm Cengiz'ler helal olsun. PKK'ya da mesaj olsun, bu bayrağı indiremeyecekler” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Cengiz Gülcü'nün dedesi Salim Gülcü törende fenalaştı. Tören alanının arkasında bekletilen ambulansa götürülen Salim Gülcü'ye burada tıbbi müdahalede bulunuldu.

ÜNİVERSİTE SENATOSU İLK KEZ

Astsubay Gülcü'nün cenaze törenine tüm Isparta milletvekilleri, Ispartalı olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile üniversite senatosu üyeleri üzerlerinde binişleriyle katıldı.

Gülcü'nün cenazesi Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu üyelerinin topluca katıldığı ilk cenaze töreni oldu.

TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Polis Faruk Kaplan İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törende konuşmaların ardından Isparta Müftüsü İsmail Öncel, cenaze namazı kıldırdı. Sloganlar ve tekbirler eşliğinde yeniden top arabasına alınan şehit Astsubay Gülcü'nün cenazesi, yol daraldığı için Göksöğüt Belde Mezarlığı'na 100 metre kala araçtan indirildi. Törene katılan vatandaşların elleri üzerinde mezarlığa kadar getirilen cenaze, aile mezarlarının olduğu bölümde toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!