Samsun'da yine sel felaketi

Güncelleme Tarihi:

Samsunda yine sel felaketi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 00:00

Geçen hafta Samsun'u vuran selde 12 kişi hayatını kaybetti, köprüler yıkıldı, evler sular altında kaldı. Sel dün yine Samsun'u vurdu, 1 kişi hayatını kaybetti. Vatandaşlar sele kapılan araçlarını kurtarmak için çözümü ip bağlayıp çekmekte buldu.

Haberin Devamı

SELDE KURTARILAN 3 KİŞİDEN BİRİ ÖLDÜ

Samsun’un Ayvacık İlçesi Çamalan Köyü’nde heyelan nedeniyle yıkılan evin enkazından yaralı olarak kurtarılan 3 kişiden biri hayatını kaybetti. Ekipler tarafından enkaz altından yaralı olarak çıkarılan üç kişi, Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 65 yaşındaki Mesut Zengin, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralanan Ramazan Zengin ile Mahire Zengin’in ise hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Vali Hüseyin Aksoy, yağış nedeniyle Çamalan Köyü’nde meydana gelen selde bir evin çöktüğünü belirterek, "Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılarn iki kişinin tedavisi de sürüyor" dedi.

Ayvacık İlçesi'de heyelan sonucu bir ev toprak altında kaldı. Evde bulunan iki kişi kurtarıldı. Evinin çatısında mahsur kalan bir kişinin ise helikopterle kurtarılmaya çalışıldığı belirtildi.

SAMSUN'DA İKİNCİ SEL / FOTOGALERİ

Yağmur Samsun'un ilçelerini vurdu. Salıpazarı İlçesi'nde aşırı yağış nedeniyle Terme Çayı taştı. İlçe merkezinde bulunan 4 köprüden 1'i yıkıldı. Bir köprünün dağdan düşen kaya parçaları ve tomruklar nedeniyle yıkılmak üzere olduğu belirtildi. Diğer iki köprüde ise güvenlik gerekçesiyle polis tarafından giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe içerisinde bulunan köprülerin köylere ve diğer ilçelere bağlantı sağladığı belirtildi. İlçedeki elektrikler kesildi. Binaların giriş ve zemin katları boşaltıldı. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, polis otosuyla gezerek hoparlörden, "Sakın köprüleri kullanmayınız, yükseklere çıkınız" diye anons yaparak vatandaşları uyardı. Salıpazarı Aile Sağlığı Merkezi sular altında kaldı. Ambulans sel sularına gömüldü. Vatandaşlar suyla dolan işyerlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

SAMSUN'DAN ARTA KALANLAR / FOTO GALERİ

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Samsun'un Canik ilçesinde geçen Çarşamba Mert Irmağı'nın taşması sonucu, yapımına 2010 yılında başlanan Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı.

Beşi TOKİ konutlarında olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Canik İlçesi TOKİ konutlarında sel felekatinde hayatını kaybedenlerle ilgili olarak inceleme başlattı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası,son sel felaketiyle ilgili ön raporunda, tüyler ürperten tespitlere yer verdi: Yatağı değiştirilen derenin zorlama yeni güzergâhı felaket getirdi! Suçlu ve sorumlu doğa değil, DSİ, SASKİ, TOKİ, Samsun Büyükşehir ve Canik Belediyesi.

Haberin Devamı

1 KİŞİ TOPRAK ALTINDA

Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, ilçeye bağlı Çamalan köyünde heyelan nedeniyle ahşap bir evin toprak altında kaldığını belirterek, "Toprak altında kalan iki kişi kurtarıldı. Bende köye gitmeye çalışıyorum. Ekiplerimiz bölgedeki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Yeşilpınar köyünde bir vatandaşımız da evinin çatısında mahsur kalmış durumda. Onu da helikopterle kurtarmaya çalışıyoruz. Şu an için bir kayıp yok" dedi.

SAMSUN'DAN ARTA KALANLAR / FOTO GALERİ

TERME ÇAYI KENARINDAKİ EVLER BOŞALTILIYOR

Çarşamba Kaymakamı olan vekaleten Terme Kaymakamlığı da yapan Caner Yıldız ise, Terme ilçesine bağlı Köybucağı ve Dibekli köylerinde sorun yaşandığını, bu bölgedeki iki köprünün yıkıldığı söyledi. Terme Çayının su seviyesinin oldukça yükseldiğini dile getiren Kaymakam Caner Yıldız, "Jandarma tarafından Terme Çayı kennarında ve ilçenin sahil kesiminde yer alan Çangallar ve Sivaslılar Köyleri'nde vatandaşların Terme Çayı kenarından uzaklaşması için anons yapıyoruz. Jandarma ekiplerimiz bu bölgelerde vatandaşlarımızı uyarıyor ve çay kenarından uzaklaşmalarını sağlamaya çalışıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Çarşamba ilçesinde de Yeşilırmak kenarına yapılan TOKİ binaları ve diğer evlerin zemin katları da tedbir amacıyla boşaltıldı. 

SAMSUN'DA  YİNE SEL / WEB TV

Samsunda yine sel felaketi
ARABA KURTARMA OPERASYONU

Selin vurduğu Samsun'da vatandaşlar sele kapılan araçlarını ip bağlayıp çekerek kurtarmaya çalıştı.

 

 



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!