Şampiyonların tercihi Boğaziçi ve ODTÜ

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonların tercihi Boğaziçi ve ODTÜ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Dereceye giren öğrenciler, ağırlıklı olarak Boğaziçi ve ODTÜ’yü tercih ettiler.

SAYISAL 1 puan türünde birinci olan Hüseyin Yıldız, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yerleşti. Sözel 1 ve Eşit Ağırlık 1 puan türlerinde birinciliği paylaşan isimlerden Okan Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, Server Çimen ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Abdurrahman Yılmaz da ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni tercih etti. Sayısal 2 puan türünde birinciliği elde eden Onur Tidin, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne burslu olarak yerleşti. Sözel 2’de birinci olan Yiğit Cem Öztürk Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne, EA-2’de birinci olan Eren Karaaslan da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümüne girmeye hak kazandı. YDS İngilizce bölümü birincisi Umut Toprak ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne, Almanca bölümü birincisi Sezgin Demir Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği’ne, Fransızca bölümü birincisi Osman Berker Yağcı da Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’ne girdi.

Akdağ’ın oğlu Bilkent’te

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in oğlu Enis Çelik, Başkent Üniversitesi’ne, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın oğlu Ramazan Akdağ ise Bilkent Üniversitesi’ne yerleşti. Genç Çelik, İletişim, Akdağ ise burslu İşletme Bölümü’ne girmeye hak kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!