Şampanyayı kim içti

Güncelleme Tarihi:

Şampanyayı kim içti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 17:08

CHP Lideri Deniz Baykal'ın Çankaya'da masada kaldırılan kadehlerle ilgili espirisi masadakileri kahkahaya boğdu.

Haberin Devamı

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahmanov onuruna, Çankaya Köşkü’nde verilen akşam yemeği, Başkent’in pek de alışık olmadığı sıcak görüntülere sahne oldu.

Gecenin esprisi CHP lideri Baykal’dan geldi; kadeh kaldırma töreninden sonra Baykal, "Elma suyunu ben içtim, şampanyayı sayın Başbakan" deyince Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan kahkahalarla güldü.

Akşam yemeği her zaman olduğu gibi resmi bir havada başladı. Her iki cumhurbaşkanının konuşmalarının ardından kadehler iki ülke şerefine kalktı.

Başbakan Erdoğan köşkte verilen yemeklerde protokol kurallarına uymak için kadeh kaldırıyor ancak kadehinde şampanya yerine elma suyu bulunuyor. Bu yemekte de Başbakan önündeki şampanya kadehine uzandı ve kaldırdı. Ardından kadehten de bir yudum aldı.

Başbakan aldığı yudumu içtikten sonra alkışlara katıldı ve yerine oturdu. Tam bu sırada CHP lideri Baykal’dan gecenin esprisi geldi.

Haberin Devamı

Baykal, Cumhurbaşkanı Sezer’e seslenerek "Sayın Cumhurbaşkanı, bir yanlışlık olmuş, elma suyu dolu kadeh benim önümdeydi, galiba benim şampanyayı sayın başbakan içti" dedi.

Bu şakaya Cumhurbaşkanı Sezer kahkahalarla gülerken Başbakan Erdoğan da kahkahalar arasında "Hayır benim kadehimdeki de elma suyuydu" cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!