Şalit videosu yayınlanmayacak

Güncelleme Tarihi:

Şalit videosu yayınlanmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 13:28

İsrailli asker Gilad Şalit'i kaçırıp Gazze'ye götüren 3 gruptan biri olan Halk Direniş Komiteleri, Şalit'in kaçırılması ve Gazze'de tutulduğu sıradaki koşulları ile ilgili bilgi vermekten vazgeçti.

Haberin Devamı

Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyda, daha önce bu konuda bir video yayınlayacakları yolundaki sözlerinin aksine, Şalit'in yakalanması ve sonrası ile ilgili bilgileri gizli tutacaklarını belirtti.

Filistin basınına göre, Hamas'ın üst düzey liderlerinden İsmail Rıdvan ise Şalit'in saklı tutulduğu yer konusunda Hamas örgütünün herhangi bir bilgisi bulunmadığını söyledi.

Bunun bir güvenlik meselesi olduğunu belirten Rıdvan, Şalit'in nerede tutulduğu konusunda açıklama yapma ya da yapmama konusunda nihai sözü söyleyecek tarafın Halk Direniş Komiteleri olduğunu belirtti.

İsrail ile Hamas arasında dolaylı görüşmeler yoluyla tutuklu takası konusunda anlaşmaya varılması sonrası, İsrailli askerin ülkesine geri verilmesi ve diğer teknik detayları görüşmek üzere, İsrail hükümetinin temsilcisi David Meidan'ın bu akşam Kahire'ye gitmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!