Salinger'ın aşk mektuplarına 75 milyar

Güncelleme Tarihi:

Salingerın aşk mektuplarına 75 milyar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

27 yıl önce yaşadığı bir ilişkinin bunca yıl sonra gündeme geleceği kimin aklına gelir. Ama özel yaşamının gizli kalmasına büyük özen gösteren ünlü yazar J.D. Salinger'ın başına gelen bunun ta kendisi. Çocuklarının kolej parası için bu eski ilişkiyi gündeme getiren kadının adı ise Joyce Manyard...

Salinger'ın yıllar sonra gündeme gelen aşk hikayesi kısaca şöyle... 1972 yılında Yale üniversitesi öğrencisi Joyce Maynard ‘‘An Eighteen Year Old Looks Back on Life’’ adlı bir makale yazdı. O sıralar 53 yaşında olan Salinger bunu okudu ve Maynard'a mektuplar göndermeye başladı. Maynard bir süre sonra Salinger'ın yanına taşındı.

Salinger daha bir yıl bile dolmadan bu ilişkiye nokta koydu. Maynard 25 yıl bu ilişkiden hiç söz etmedi... Ama bir gün aniden biyografisinde herşeyi anlattı ve Salinger'ın ona yolladığı 14 aşk mektubunu açık arttırmaya çıkardı. Silikon Vadisi iş adamlarından Peter Norton da geçtiğimiz ay 156.000 dolar (yaklaşık 75 milyar Lira) ödeyerek bu mektupları satın aldı.

Ancak bazı köşe yazarları ve eleştirmenler Salinger'ın bu ilişkisindeki kimi noktalara şüpheyle baktıklarınını söylüyorlar. Hatta Salinger'ın böyle bir ilişkisinin var olmayabileceğini bile belirtiyorlar. Ve bu mektupları Salinger'ın yazdığından nasıl emin olunacağı yolunda soru işaretleri olduğunu belirtiyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!