Salı günü tarihi hesaplaşma olacak

Güncelleme Tarihi:

Salı günü tarihi hesaplaşma olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratik Açılım’da dönüşü olmayan bir yola girdiğini savunarak, açılımın TBMM’de Atatürk’ün ölüm yıldönümünde tartışılmasını, “Dikkat çekici ve düşündürücü” olarak niteledi.

Bahçeli, “MHP, Başbakan’ın gerçek yüzünün bütünüyle açığa çıkması için Meclis çatısı altında yaşanacak bu tarihi hesaplaşmayı bekliyor” dedi. Bahçeli, dünkü Meclis grubunda şunları söyledi:

Katile kucaklayıcı gazilere zorba

Özgürlük, demokrasi, insan hakları ve eşitlik adına bütün milli değerler hayasızca linç ediliyor. Kapanmamış tarihi hesaplar yeniden açılıyor, Türk milletine karşı ahlaksızca meydan okunuyor. Türkiye tarihi günler yaşıyor. Devlet canilere teşrifatçı, şehit ailelerine ceberut. Hükümet katillere kucaklayıcı, gazilere zorba. Başbakan’a göre, terörü İmralı’dan yönetmek, Kandil’den desteklemek, teröristi alkışlamak demokratik hak ve fırsat; bayrağı yükseltmek, şehide sahip çıkmak, gaziyi kucaklamak tahriktir. Bu emsali görülmemiş bir alçalma hali ve bu leke Başbakan’ın alnına silinmemek üzere çalındı. Şehit vurulunca değil, unutulunca ölür.

Başbakan bölme modelini açıklasın

Yüce Meclisi ‘PKK açılımı’ özel gündemiyle toplamaya hazırlanan Başbakan’ın, Türkiye’yi bölme modelleri konusundaki hazırlıklarını bu vesileyle açıklaması bekleniyor. Bugüne kadar adını dahi koymaktan korktuğu, takma isimlerle pazarlamaya çalıştığı bu yıkım projesi hakkında neler söyleyeceğini Türk milleti merak ediyor. Başbakan’ın bu oturuma hangi maske ile çıkacağı, tevil ve inkara dayalı siyasi riyakarlık alanındaki maharetini nasıl sergileyeceği kendi tercihi? Gelinen noktada siyasi sahtekarlık yapmak ve gerçek niyetlerini ve düşüncesini hamasi sloganlar arkasına saklamak imkanı kalmadı.

Islak imza olayı kuşku verici

Başbakan ve hükümetlerinin sıkıştıkları yerlerde kamuoyunun kafasını karıştırmak için gösterdikleri maharet hepinizin malumu. Bu zihniyet için geride kalan yıllar günü kurtarmak, toplumun tepkilerini söndürmek adına, istismar ve çarpıtmada rakip tanımadıklarını herkese öğretti. Yapay meydan okumalar, sanal düşman yaratarak mücadele çağrıları, mağduriyet üzerinden merhamet istismarı, inançları malzeme yaparak vicdanları tahrip etme bu hükümetin karakteri oldu. Hükümetin ‘PKK Açılımı’nın bütün lobi çalışmalarına ve propaganda gayretlerine rağmen istenen desteğe ulaşamayarak tepki topladığı bir esnada ‘ıslak imza’ tartışmalarının başlaması kuşku verici.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!