Saldırıyı ileri demokrasinin neresine koyuyor

Güncelleme Tarihi:

Saldırıyı ileri demokrasinin neresine koyuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 01:27

ODATV.COM’a yapılan baskın başta basın meslek kuruluşları olmak üzere çeşitli kuruluşlar tarafından tepkilere neden oldu. Yapılan açıklamalarda şunlar söylendi:
Kaygılanıyoruz
Basın Konseyi Yapılan aramaların, gerekçeleri açıkça bilinmemekle birlikte, muhalif bir medya organının toplumun haber alma hakkına hizmet eden faaliyetleri neticesinde gerçekleştirildiği izlenimi ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde muhalif yayınlara karşı var olan hoşgörüsüzlüğün bir uzantısı gibi görünen bu işlemler bizi kaygılandırmaktadır. İşlemleri yürüten yargı mercilerini bu işlemlerin hukuki gerekçelerini en kısa sürede ve toplumu tatmin edici biçimde açıklamaya davet ediyoruz.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay İktidarın çok açık ideolojik saldırısı. Başbakan, eğer onun işi çoksa Basından Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç, bu saldırıyı ileri demokrasilerinin neresine koyduklarını açıklamalıdırlar.
Şiddetle kınıyoruz
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Demokrasi tahammül etme sanatıdır. Türkiye’de kamu yararına görevini yerine getirmek için çalışan gazetecilere yönelik hoşgörüsüzlük vahim bir hal almıştır. Basın özgürlüğünü zedeleyen bu tip uygulamaların ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşmadığını hatırlatıyor ve Odatv’ye yapılan baskını şiddetle kınıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!