Saldırı militan işi

Güncelleme Tarihi:

Saldırı militan işi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP'li Hatipoğlu'nu adamlarına dövdürmekle suçlanan Diyarbakır eski İl Başkanı Ali Elbey, saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı. Yeni Başkan Fehmi Uyanık ise ‘‘Saldırı militan kişiliklerin işi’’ dedi. FP Yönetimi ise olayın teşkilat sıkıntısından kaynaklandığı görüşünde ısrarlı.

FAZİLET Partisi'nde, Genel Merkez'in, Diyarbakır İl Başkanlığı'na Fehmi Uyanık'ı getirmesiyle başlayan ve Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu'nun dövülmesiyle doruğa tırmanan gerginlik devam ediyor. Hatipoğlu'nu adamlarına dövdürmekle suçlanan eski İl Başkanı Ali Elbey, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, olayla ilgisinin olmadığını iddia etti. Elbey'in nerede olduğu konusunda bir bilgi alınamazken, avukatı Sıtkı Zilan, Elbey'in, ‘‘Saldırıyla bir ilgim yok. Parti içindeki bazı gençlerin işi’’ dediğini aktardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı ekipler soruşturmayı sürdürüyor. Polis, Nenehatun Caddesi'nde bulunan Elbey İnşaat'a da önceki gece baskın düzenledi, ancak büronun 15 gündür kullanılamadığı belirlendi. Olayda kullanıldığı öne sürülen 06 TNF 06 plakalı füme renkli Mercedes marka aracın da Elbey İnşaat adına kayıtlı olduğu belirlendi.

Yeni Başkan Fehmi Uyanık ise ‘‘Hatipoğlu'na saldırı militan kişiliklerin işi’’ dedi. İl başkanlığına getirilen, ancak görevi eski Başkan Ali Elbey'den henüz devralamayan Fehmi Uyanık, parti binası kilitli olduğu için çalışmalarını Ofis semtinde kiraladığı bir büroda sürdürüyor. Uyanık, eski Başkan Ali Elbey'le aralarında bir sorun bulunmadığını ileri sürdü. Siyasi partilerin düşman kamplarına dönüşmesinden yakınan Uyanık, ‘‘Politikayı ona buna saldırmak olarak görmüyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Diğer partilerde olduğu gibi bizim partide de düşman kampları oluşmuş. Ömer Bey'e yapılan saldırı bazı militan kişiliklerin işidir’’ dedi. Uyanık, bu sözleriyle isim belirtmeden, eski Başkan Ali Elbey'i ima etti.

FP yönetimine göre, Hatipoğlu'nun dövülme olayı, ‘teşkilat sıkıntısı’ndan kaynaklandı. FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Gören, ‘‘Teşkilat sıkıntısı her partide olabilir’’ derken, Genel Başkan Recai Kutan, ‘‘ANAP bile 10 ili feshetti’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!