Salda Gölü Nerede?

Güncelleme Tarihi:

Salda Gölü Nerede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 15:00

Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzeybatısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, uzağındaki ormanla kaplı tepeler, kayalıklı araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif uzun tektonik bir göldür.

Haberin Devamı

Berrak suyu,  sonsuz maviliği, bembeyaz kumları, kamp alanları ve ideal bir haftasonu seçeneği olmasından dolayı  son zamanların en merak edilen yerlerinden biri. Özellikle sosyal medya kullanıcıları ve gezginler tarafından ünü günden güne artan Salda Gölü, 184 metreye varan derinliğiyle ülkemizin en derin ikinci gölü olma özelliğini taşırken aynı zamanda da dünya üzerindeki en temiz beşinci göl.

Salda Gölüne nasıl gidilir?

Burdur ilinin Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölüne, Yeşilovadan gitmek için 4 kilometrelik arabayla ortalama 5 dakika süren bir yolculuk yapmak gerekiyor. Eğer Burdur’dan Salda Gölüne  gitmek isterseniz 56 kilometre, Denizliden 96 kilometre, Antalyadan 159 kilometre yol yapmanız gerekiyor.

Mars Özelliği Taşıyan Bir Göl; Salda Gölü

Haberin Devamı

İskoçya’nın   Glasgow Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mike Russel’ın, Salda Gölü üzerinden yaptığı 4 yıllık araştırmaya göre, Salda Gölü dünya üzerinde Marsın özelliklerini taşıyan iki yerden biri. Yapılan araştırmaya göre, gölde bulunan magnezyum yüklü beyaz kayalar Mars’ta da bulunmakta.

Şifa Dağıtan Bir Göl; Salda Gölü

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre Salda Gölünün suyu, sahip olduğu minerallerden dolayı, sivilce ve mantar gibi cilt hastalıklarına iyi geliyor ve onları tedavi ediyor. Ayrıca Salda Gölün’de çamur banyosu yapmakta mümkün.

Sonsuz Maviliği ve Bembeyaz Kumları Olan Bir Göl; Salda Gölü

Salda Gölünün en çarpıcı özelliklerinden biri kuşkusuz sonsuz mavi suyu ve bembeyaz kumları. Türkiye’nin Maldivleri olarak anılmasının sebebi gölün rengi ve kumların beyazlığı.

Yüzebileceğiniz Bir Göl; Salda Gölü

Salda Gölü’nde, Yeşilova Halk Plajı ve Salda Orman Plajı olmak üzere yüzmeye elverişli, iki adet plaj bulunmakta. Ancak buranın bir göl olduğu ve bazı yerlerinin bataklık olduğu unutulmamalı bu yüzden Yeşilova Halk Plajı ve Salda Orman Plajın’da yüzülebilecek mesafeler sınırlı. Bu iki plajda arasında toplamda 3 kilometre mesafe bulunmakta ve Salda Gölünde yüzme sezonu Haziran ayından Eylül ayının ortalarına doğru açık.

Haberin Devamı

Kamp Kurabileceğiniz Bir Göl; Salda Gölü

Etrafı çam ağaçlarıyla bezeli olan Salda Gölünde kamp ve piknik yapmak çok olanaklı ve burada Temmuz ve Ağustos aylarında gençlik kampları düzenlenmekte. Gölün etrafında da yemek yiyip, karnınızı doyurabileceğiniz restorantlarda mevcut. Ayrıca çadırda kalmak istemeyenler içinde alternatif olarak 1-2 motel hizmet vermekte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!