Saklamıyorum ben eşcinselim

Güncelleme Tarihi:

Saklamıyorum ben eşcinselim
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2001 00:00


Reha ERUS/ROMA
Haberin Devamı

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Franco Zeffirelli, Pedro Almodovar, Gus Van Sant, Frank Oz gibi ünlü yönetmenlere de seslenerek ‘‘Eğer kendinize saygınız varsa eşcinsel olduğunuzu saklamayın. Dünyanın sonu değil’’ dedi. İtalya'da yaşayan 42 yaşındaki Özpetek, Çizme'de belki eşcinsel olduğunu itiraf eden tek yönetmen olduğunu hatırlatarak ‘‘İnsanlar cinsel kimliklerini saklamamalılar. Hem başkalarına, hem de kendilerine karşı. Bana i... diyene bozulmuyorum. Tam tersi. ‘Doğru ben i...yim' diyorum’’ şeklinde konuştu.

Sette Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Ferzan Özpetek, geçmişte HİV virüsü taşıyan bir erkekle beraber olduğunu söyleyerek ‘‘Zor anlar yaşadık. Sık sık analizler, tedavi dönemleri, risk, umutsuzluklar. Ama üstesinden geldik’’ dedi. Yine geçmişte bir buçuk yıl süre ile bir kadınla beraber olduğunu da yansıtan Özpetek, militan bir eşcinsel olmadığını, ideolojik bağı bulunmadığını da belirtti. Özpetek, sinemada eşcinsel yönetmenler arasında en çok Visconti'yi ve ünlü filmi ‘‘Venedik'te ölüm’’ü beğendiğini söyledi.

Ferzan Özpetek İtalyan sinemasındaki eşcinsel meslektaşlarına seslenerek bir ‘‘Gay Pride’’ düzenlenmesini de istedi. ‘‘Cahil Periler’’ filminden sonra Piyer Loti'nin 1879'da kaleme aldığı ‘‘Aziyade’’nin senaryosu üzerinde çalıştığını, bir Avrupa'lı subayın haremdeki bir cariye ile olan umutsuz aşkını beyazperdeye aktarmayı hedeflediğini de söyledi.

Özpetek ‘‘Cahil Periler’’ filminin bir otobiyografi, olduğunu ve yaşamından kesitleri aktardığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!