Sakka davasında 13 kişi hakkında takipsizlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Sakka davasında 13 kişi hakkında takipsizlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 18:19

Terör örgütü El-Kaide soruşturması kapsamında, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Louai Sakka'nın kimlik bilgilerini kullandığı kişinin de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar Louai Sakka ve Hamed Obysi ile ilgili soruşturma sırasında, 13 kişinin, bu sanıklarla bağlantıları incelendi.
Savcılık, Sakka'nın kendi fotoğrafını yapıştırarak kimlik bilgilerini kullandığı Salih O, Antalya'da yapılması düşünülen eylem için satın alınan teknenin kaptanı Salih Ş, Sakka'ya ev almada aracılık eden Deniz Ç. ve Cevat Ç, evin bekçisi Mehmet Y, patlayıcı hazırlığında kullanılan kazanı yapan Tahsin S, haklarında daha önceden dava açılan Ali Ü, Feyzullah B, İrfan K. ile Thami B'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.
Takipsizlik kararına gerekçe olarak, “şahısların bilerek ve isteyerek söz konusu yardımlarda bulunmadıkları, terör örgütü üyesi olmak ve örgüte bilerek yardım etme suçundan dava açmak için yeterli delil elde edilemediği” gösterildi.
Bu arada, Sakka ve Obysi hakkında yargılamayı yapacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma gününü 20 Mart 2006 tarihi olarak belirleyerek, sanık ve avukatlarına tebligat gönderdi.
Suriye uyruklu sanıkların Türkçe bilmemeleri nedeniyle sorgularının yapılabilmesi için Arapça bilen bir tercüman da isteyen mahkeme, interpol aracılığıyla sanıkların doğum ve adli sicil kayıtlarını da talep etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!