Sakıp Sabancı sevdiği şarkılarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sakıp Sabancı sevdiği şarkılarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2009 22:27

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı, vefatının 5. yıl dönümünde sevdiği şarkılarla anıldı.

Haberin Devamı

Sabancı Center Hacı Ömer Konferans Salonu'ndaki anma konserinde, Sakıp Sabancı'nın sevdiği şarkıları, Sabancı Klasik Türk Müziği Topluluğu ve TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses seslendirdi.

Konser öncesi, misafirleri merhum Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Sevil Sabancı ile karşılayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'yı bugün kabri başında da andıklarını hatırlatarak, yine bugün Sakıp Sabancı'ya Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda verilen ödülü de aldığını kaydetti.

Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine, 12 Nisan'da Adana Merkez Camisi'nde mevlit okunacağını ifade eden Güler Sabancı, “Rahmetlinin vasiyeti üzerine, son 5 yılda yapmakta olduklarımızla, bu geceler de dahil olmak üzere, elimizden geldiğince O'nun gösterdiği yol çerçevesinde kendisini anıyoruz” diye konuştu.

Güler Sabancı, 20 Nisanda Sabancı Üniversitesi'nde, Sakıp Sabancı'nın eğitim konusundaki görüşlerini içeren önemli bir konferans düzenleyeceklerini de kaydetti.

ABD'deki Brooking Enstitüsünde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Sakıp Sabancı adına verilen uluslararası ödülleri de her yıl dağıttıklarını ifade eden Güler Sabancı, bu yıl Sakıp Sabancı adına iki kalıcı eser yaptırdıklarını anlattı.

Bunlardan birinin, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki “Seed-Tohum” kongre salonu olduğunu, Sevil Sabancı tarafından yürütülen projenin tamamlandığını belirten Güler Sabancı, gelecek yıl Sakıp Sabancı'yı orada anmak istediklerini dile getirdi.

Güler Sabancı, ikinci olarak da Sakıp Sabancı adına Mardin'de “Mardin Kent Müzesi” oluşturulduğunu söyledi.
Sakıp Sabancı'nın vefatının 5. yıl dönümündeki anma programının iki önemli özelliği olduğuna işaret eden Güler Sabancı, geçen yıl hayatını kaybeden Sakıp Sabancı'nın yakın dostu ve özel kalem müdürü Ali Haydar Taşlı'yı da bu vesileyle andıklarını ifade etti.

Güler Sabancı, ikinci olarak, konserde Sakıp Sabancı'nın çalışma arkadaşlarından oluşan, Sabancı Holding şirketlerinden gönüllü çalışanların oluşturduğu Sabancı Klasik Türk Müziği Topluluğu'nun, Sakıp Sabancı için hazırladıkları şarkıları söyleyeceklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Nevzad Atlığ danışmanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yeşim Altınel Çoban şefliğindeki Sabancı Klasik Türk Müziği Topluluğu, “Kırmızı Gülün Alı Var”, “Ey Bud-i Nev Eda” ve “Baharın Zamanı Geldi” adlı şarkıları seslendirdi.

Sunucu Mithat Özyılmazel'in, Sakıp Sabancı'nın çok sevdiğini söylediği Necip Fazıl Kısakürek'e ait “Canım İstanbul” şirini okuduğu gecede, sanatçı Melihat Gülses de “Bitmez Tükenmez Bu Dert”, “Sen Vur da Tamburun Tellerine”, “Menekşelendi Sular”, “Yıldızların Altında” ve “Kadıköylüm” şarkılarını okudu.

Konserin sonunda, Sakıp Sabancı'nın iş ve sanat dünyasından dostları Erdoğan Demirören, Hüseyin Bayraktar, Abdülkadir Eriş, Cemalettin Sarar, Yılmaz Ulusoy, Hasan Güreşci, İbrahim Kefeli, Mehmet Eyilik, Üstün Asutay, Sezen Cumhur Önal, Müşerref Akay ve Orhan Gencebay birlikte “Eski Dostlar” şarkısını söyledi.

Melihat Gülses, şef Yeşim Altınel Çoban ve sunucu Mithat Özyılmazel'e çiçek sunan Türkan Sabancı, Prof. Dr. Atlığ'a ulaştırılmak üzere teşekkür plaketini de Çoban'a verdi.

Türkan Sabancı, “Sakıp Bey'in ruhu buralarda geziyordur” diyerek, dostlarına, burada kendileriyle oldukları için teşekkür etti.

Anma konserine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Can Paker, Aydın Doğan, Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer, Erol Sabancı, Erol Evgin, Ediz Hun ve Gönül Yazar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!