Sakıncalı kaymakama yer değiştirme cezası

Güncelleme Tarihi:

Sakıncalı kaymakama yer değiştirme cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından hazırlanan aralarında irticai faaliyetlere karıştığı tespit edilen kaymakam ve vali yardımcılarının da bulunduğu 380 civarındaki memurun yer değiştirmesine ilişkin kararnamenin Başbakanlık'ta olduğu öğrenildi. Bu kararname ve memurların işten atılmasını kolaylaştırıcı düzenleme dün Başbakanlık Takip Kurulu'nda (BTK) masaya yatırıldı.

1.5 SAAT SÜRDÜ

BTK, irticai faaliyetlere karışan memurların görevlerinden alınmalarına ilişkin düzenlemenin ‘‘ivedilikle’’ yapılmasını tavsiye eden Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra dün ilk kez toplandı. Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Diyanet işleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın yanı sıra Adalet, İçişleri, Milli Eğitim bakanlıkları müşteşarları, Genelkurmay ve MGK temsilcilerinin katıldığı toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

KARARNAME HAZIR

Toplantıda, son MGK'da alınan tavsiye kararları için neler yapılabileceğinin tartılışıldığı bu kapsamda ve İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı kaymakamlar kararnamesinin de ele alındığı öğrenildi.

KÖŞK'E GÖNDERİLECEK

Ancak bu kararnameyle, hükümetin istediği işten çıkarmayı kolaylaştırmıyor, sadece aralarında irticai faaliyetlere karıştığı tespit edilen kaymakam ve vali yardımcılarının yer değiştirmeleri sağlanıyor. Kararname üzerinde son değişiklikler yapıldıktan sonra onay için Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!