Sakın durmayın sayın Menzir

Güncelleme Tarihi:

Sakın durmayın sayın Menzir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Ulaştırma Bakanımız Necdet Menzir'i Emniyet Müdürlüğünden tanırım. Bütün yaşamı boyunca hızlı karar vermeye alışmış bir kişidir. Zaten yaptığı işte bunu gerektirir.
Haberin Devamı

Hızlı karar verir. Hızlı uygular. Ve çok doğal olarak hızlı risk alır.

Ulaştırma Bakanı olduğunda, belki bir çok kişinin içinden geçmiştir. Acaba bir Emniyet Müdürü bu çok farklı ve uzmanlık isteyen işte başarılı olabilir mi? Böyle düşünenler olmuştur.

Menzir koltuğuna oturduğu gün çalışmaya başladı. Yılan hikayesine dönmüş bir dizi yatırım için harekete geçti. Bence gecikmesiyle her gün Türkiye'ye milyonlarca dolar maddi ve manevi kayıp veren Atatürk Havalimanı yeni terminal ihalesi hemen sonuçlandırıldı. Ardından parelel pist için ihale açıldı. Bir çok küçük havalimanı için çalışmalar başlatıldı.

Türk Sivil Havacılık kuruluşları, Menzir'in organizasyonu ile bir araya geldi. Herkes sorunlarını anlattı. Anlatma olanağı buldu. Bakan bu arada Avusturya'da çok önemli bir toplantı düzenledi. Ve kış sezonu için havayolu firmalarını Türkiye'ye yolcu getirmeye davet etti. Bunun cazip olması için de birçok hizmette yüzde 50 indirim yaptı.

Daha çok sayıda yatırım, onarım vs için çalışmalar başlatıldı. Bakanlığın bürokratları, teknisyenlerine hareket, canlılık geldi. Hepsi projeler üretmeye başladılar.

Menzir, çok özel uzmanlık dalı olan havacılığa 40 yıldır işin içindeymiş gibi adapte oldu.

Aman sakın durmayın Sayın Menzir. İki üç kişi laf edecekmiş, dedikodu yapacakmış diye Türkiye'nin geleceğini ertelemeyin. Türkiye'nin geleceği turizmdedir. Turizm gökyüzünden gelecektir. Gerçekleştirdiğiniz havalimanlarına güvenle inecektir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!