Said-i Nursi'nin 100 yıllık hayali

Güncelleme Tarihi:

Said-i Nursinin 100 yıllık hayali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 13:03

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Rektör Aşkın olayını başka bir boyuta taşıdı. Erdemir, Said-i Nursi’nin 100 yıl önce dönemin padişahı Abdülhamit’ten Van’a "Medreset-üz Zehra" adıyla bir üniversite kurulmasını istediğini hatırlatarak, "Said-i Nursi’nin bu hayalini yaşatmak isteyen tarikat ve cemaatlerin 100’üncü Yıl Üniversitesi’ni abluka altına alma girişimleri hiç eksik olmadı" dedi.

Karademir, Bakan Çelik’e şu soruları sordu:
"-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörüne yönelik operasyonun nedeninin, Sayın Rektörün yedi yıl önce tarikat ve şeyhlerin kuşatması altındaki bir Üniversiteyi, Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda, çağdaş, laik ve uygar bir Üniversiteye dönüştürme girişimleri ve çabaları olabilir mi?

Haberin Devamı

-1995 yılında, katıldığınız bir panelde ’Said-i Nursi, Cumhuriyetin ilk yıllarında dinlenseydi, doğulular Kürtçü, batılılar Türkçü olmazdı’ şekliyle kamuoyuna yansıyan sözünüzün Said-i Nursi’nin 100 yıl önce Van’da ’Medreset-üz Zehra’ adıyla üniversite kurulması hayaliyle bir ilgisi var mıdır?

-Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde, Tıp Fakültesi sekreterliğini yürüten kardeşiniz Ramazan Çelik’in, 1998’deki ’türban’ eylemine katılan dönemin Tıp Fakültesi Dekanı olan bugün Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Dursun Odabaş ile yakın ilişki içinde oldukları ifade edilmektedir. Bu anlamda, basında çıkan ifadelerinizden, sizin Prof.Dr.Aşkın’a ve YÖK’e karşı olan düşüncelerinizin nedininin imam-hatip ve türbanla öğrenime devam tartışmasından kaynaklandığı söylenebilir mi?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!