Şaibeli, kafaya göre borçlanmaya artık son

Güncelleme Tarihi:

Şaibeli, kafaya göre borçlanmaya artık son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, el koydukları Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kurtarılması için önceliklerinin mali disiplin ve tasarruf olduğunu belirterek, “Birinci adım, belediyenin uzun süredir aksayan gelirleri toplanacak. Artık tüm kurumlarda şaibeli, kafaya göre borçlanmaya son veriyoruz. Gereksiz ihaleler ve harcamalar yaptırmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Demokrasiyi zorlayarak belediyeye el koymak zorunda kaldıklarını vurgulayan Tatar, tatile gönderilen Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’nı kast ederek, bireysel hiçbir hedefi olmadığını vurguladı. Tatar, “Maliye Bakanı olarak Lefkoşa belediyesi konusunda çok darbe aldım ama haklı çıktım. Belediye başkanlarını halk seçmiş olabilir ama artık bütün kurum ve kuruluşlar, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası yetki vermedikçe, kafalarına göre borçlanamayacak. Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının maaş alamamasından da sıkıntı duyuyorum. En kısa zamanda ödenecekler. Alacağımız tasarruf tedbirleri ile Lefkoşa Belediyesi ve halkımız rahata ulaşacak” diye konuştu.

Faturayı Türkiye mi ödeyecek?

Hükümetin Lefkoşa operasyonunun ardından cevap bekleyen en büyük soru, 150 milyon liralık faturayı kimin ödeyeceği oldu. KKTC hükümeti, belediyenin yeniden yapılandırılabilmesi ve maaşların ödenmesi için acil kaynağa ihtiyaç duyuyor. Hükümet, Nisan ve Mayıs maaşlarını, belediyeye verilen 13’üncü maaş devlet katkısını, peşin vererek ödemişti. Uzmanlar, ya Ankara’nın kapısının çalınacağını ya da siyasi bedeli göze alarak ek vergilerin gündeme geleceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!