Sahur menüsü ile pratik tarifler uygulayın!

Güncelleme Tarihi:

Sahur menüsü ile pratik tarifler uygulayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 18:28

Sahur menüsü ile bu gece yenilebilecek yemekleri şimdiden belirlemek isteyen vatandaşlar, gün içerisinde hem tok tutacak hem de hazırlaması pratik olacak tarifleri merakla araştırıyor. Sahur menüsü ile gecenin hazırlığını şimdiden yapacak olan vatandaşlar, en pratik sahur yemekleri ile gecenin menüsünü netleştirmek istiyor. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz pratik öneriler

Haberin Devamı

Sahur menüsü ile pratik tarifleri kolayca uygulamak isteyen Müslümanlar, ilk sahuru geniş ve doyurucu bir menü ile geçirmek istiyor. İşte, kolayca yapabileceğiniz sahur menüsü ve rahtsız etmeyecek yemekler konusunda bazı bilgiler

SAHUR MENÜSÜ NASIL OLMALI?

Günlük enerji ihtiyacı yeterli miktarda karşılanamadığı takdirde gün içinde kan şekeri düşüklüğü, baş ağrısı, halsizlik, uyku isteği, konsantrasyon azalmasına sebep olabilir. Bu yüzden sahur menüsünde yeterli ve kaliteli protein kaynağı olarak yumurtayla birlikte peynir, ceviz ve yeşilliklerden oluşan kahvaltıda açık çay veya ayran tüketilebilir. Başka bir alternatif ise çorba, sebze yemeği, kepekli ekmek ve yoğurttan oluşan bir öğün olabilir.

Sahurda 1 kase çorba, 1-2 dilim peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, domates, salatalık, yeşillik, 1 bardak süt, 2-3 dilim tam buğday ekmeği ve 1 porsiyon meyve ile sağlıklı ve sizi uzun süre tok tutacak bir öğün yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

PRATİK SAHUR MENÜSÜ İSTERSENİZ

10 dakikada hazırlanan pratik sahur böreği tarifi malzemeler:

2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
1,5 çay bardağı

süt İç harcı için:

½ su bardağı yağsız sert peynir
10 dal maydanoz

10 dakikada hazırlanan pratik sahur böreği tarifi hazırlanışı:

*Geniş bir tavayı sıvı yağ ile yağlayıp yufkanın birini kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
*Derin bir kaba süt, sıvı yağ, yumurta koyup iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 yemek kaşığı bu karışımdan sürün.
*Yağlanmış olan yufkanın üstüne kalan 2 yufkadan 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin.
*Tekrardan üstüne hazırladığınız yağlı harçtan 4-5 yemek kaşığı sürün.
*Bir kabın içinde ezilmiş peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozları iyice karıştırın ve bu harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın.
*Son yufkayı da yine aynı şekilde 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak üzerine serin ve kalan yağlı harcı dökün.
*Son olarak en alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını katlayarak böreği kapatın.
*Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde yakın.Böreği çift taraflı kızaracak şekilde pişirin.
*Ocağı kapatıp sıcak olarak servis yapın.


BAKMADAN GEÇME!