Sahte rakıdan bir ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakıdan bir ölüm daha
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2005 01:45

Sahte rakıdan zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 8’e çıktı. Hastanelerde 32 sahte rakı kurbanı tedavi görüyor. Bayrampaşa'daki bir otoparkta oluşturulan imalathanede üretilen sahte rakıdan içtiği için durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırılan Yaşar Gözümoğlu da hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulan Yaşar Gözümoğlu (46), saat 13.00 sıralarında vefat etti.
Â
Gözümoğlu'nun, oğlunu askere gönderdikten sonra Kuştepe'deki bir büfeden aldığı sahte rakıyı arkadaşlarıyla içtikten sonra rahatsızlandığı öğrenildi. 

Sahte rakıdan zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 8’e çıktı. Hastanelerde 32 sahte rakı kurbanı tedavi görüyor.

2 ŞÜPHELİ ÖLÜM

İstanbul'da iki şüpheli üzerine cesetler Adli Tıp Kurulu'na kaldırıldı. Mehmet Atagün (41), E-5 Karayolu Pendik mevkiinde otomobilinin içinde ölü bulundu. Atagün'ün cesedinin rakı koktuğu belirtildi.

Bağcılar'da yaşayan Ruknettin Özgün'den (60) 3 gündür haber alamayan yakınları, kapıyı kırarak girdikleri evde Özgün'ün cesediyle karşılaştılar. Yanında rakı şişesi bulunan Özgün'ün cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Ayrıca, sahte rakının üretildiği Bayrampaşa'daki otoparkın sahibi Hasan Bayramoğlu'nun kalp krizi geçirerek ölümünün de sahte rakıdan olabileceği gerekçesiyle konuya ilişkin inceleme başlatılmıştı.

Haberin Devamı

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bayrampaşa'daki bir otoparkta imal edilen sahte rakıların ölüm ve zehirlenmelere neden olması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olayla ilgili yürütülen çalışmalar sırasında sahte rakıların üretildiği imalathanenin elektrik tesisatını yaptığı belirlenen Aşkın G, Gaziosmanpaşa'da yakalandı.
 Â
Bu arada, Gaziosmanpaşa İdris Köşkü Caddesi'ndeki bir büfeden aldığı sahte rakıyı içtiği için rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede tedavi gören Erdinç Yavuziç'in şikayeti üzerine büfe sahibi Fikret Tunç da gözaltına alındı.
 Â
Polis, sahte rakıların imalatı ve dağıtımına katıldıkları gerekçesiyle E.Ş, T.K. ve C.T'yi de yakalamaya çalışıyor.
 Â
Arananlar arasında bulunan E.Ş'nin babası H.Ş'nin de sahte içki yaptığı gerekçesiyle poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.
 Â
Poliste sorguları süren sahte rakı imalatçısı Avni K, dağıtımı üstlenen eski TEKEL çalışanı Ercüment İ, Gaziosmanpaşa'daki büfelerinde sahte rakı satan Mesut S. ve kardeşi Mehmet S, Dem Restoran'ın mesul müdürü Hasan A. ile Atilla B. ve Uğur G'nin yarın adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.
 Â
Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan uzman çavuş Bekir Ç'nin inzibat karakolunda, sahte rakının imalatında çalışan Tanju K'nın da rahatsızlandığı için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulduğu belirtildi.
 Â
K'nın, durumu ciddi olan hastalar arasında yer aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa, Salih Paşa Caddesi üzerindeki Dem Restoran’ın sahibi 59 yaşındaki Ali Gökdem ile müşterisi 35 yaşındaki Salih Eğridereli’nin ölümüyle ortaya çıkan sahte rakı skandalında, sekiz kişi daha can verdi.

Kuştepe’de içtiği rakıdan zehirlenerek Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan 55 yaşındaki Selahattin Nilikar da yaşamını yitirdi. Nilikar’ın işlettiği Karadeniz Büfesi’nden aldığı rakıyı içen 45 yaşındaki Mustafa Uçan da Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ölüm kalım savaşı veriyor.

Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybeden Mali Müşavir Abbas Hiyani Avcı’nın da, rakıyı Beylikdüzü’nden aldığı ortaya çıktı. Aynı şişeden içen Avcı’nın arkadaşı Cezmi Akkaya ise yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Önceki akşam yakınları tarafından kaldırıldığı Özel Avcılar Anadolu Hastanesi’nde hayatını kaybeden Cumali Çetin’in de sahte rakıdan öldüğü anlaşıldı.

SANIK DA KURBAN

 Metil alkol kör edip öldürüyor
Metil alkol, endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifriz, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılıyor. İçkilerde kullanıldığında beyinde büyük tahribat yapıyor. Uzmanlar metil alkolün içkulakta, beyincikte ve beyinde bulunan sinir hücrelerinin ölümüne neden olduğunu belirtiyor. Yarım çay bardağı yüzde yüz metil alkol alınması insanı ölüme götürebiliyor. Daha az miktarlar ise komaya sokuyor ve felce neden olabiliyor.


Öte yandan sahte rakı imalathanesinde çalışan ve kendi ürettiği sahte rakılardan içerek zehirlenen 30 yaşındaki Ömer Lütfü Koral da, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Koral, ‘15 gün önce işe başladım. Her gün 2-3 kamyonet sevk yapılıyordu. Cumartesi akşamı, içmek için bir büyük rakı çaldım. Sonra ben de hastanelik oldum’ diye ifade verdi.

İhbar ortaya çıkardı

İSTANBUL’da sahte rakı skandalı önceki gece İl Sağlık Müdürlüğü Kriz Merkezi’ne yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Dr. İrfan Yılmaz, Gaziosmanpaşa’da sahte rakı satıldığını haber alınca, rakı satışı yapılan üç ayrı yere baskın düzenlediklerini söyledi.

Kriz Merkezi’ne önceki gece 23.00 sıralarında ihbar yapıldığını, bu nedenle 04.00’e kadar baskın ve denetimin devam ettiğini belirten Dr. İrfan Yılmaz, rakının gıda kapsamında yer aldığını, gıda denetimlerinin de 5179 sayılı yasa gereği Tarım Bakanlığı’na devredildiğini bildirdi. Yönetmelik gereği acil durumlarda Sağlık Bakanlığı’nın duruma müdahale ettiğini kaydeden Dr. Yılmaz, ‘Numunelere hemen İl Hıfzısıhha Müdürlüğü’ne gönderdik’ dedi.

İstanbul’a yüzlerce şişe sahte rakı dağıtılmış

Bayrampaşa’da bir otoparkta imal edilen ve akşamcıları mezara gönderen sahte rakının, tüm İstanbul’a dağıtıldığı belirlendi. Sahte rakının imal edildiği otoparkın sahibi Hasan Bayramoğlu’nun da, iki gün önce şüpheli bir şekilde öldüğü ve sessizce gömüldüğü ortaya çıktı. Polis, sahte rakıları üretip dağıttıkları iddia edilen, aralarında bir uzman çavuşun da bulunduğu dokuz kişiyı gözaltına aldı, dört kişi de aranıyor.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Dem Restoran’ın rakıları, Pazariçi Mahallesi’nde bulunan Şen Kardeşler Büfesi’nden aldığını saptadı. Büfeye yapılan baskında, sahte rakıları pazarladığı belirlenen Mesut Simsar(33) ve ağabeyi Mehmet Simsar(36) gözaltına alındı.

Sahte rakıların imal edildiği Bayrampaşa, Kışla Caddesi No:165/2’de bulunan otoparkta doluma hazırlanmış boş rakı şişeleri, çok sayıda Tekel ibaresi bulunan kapak ve etiket ile bunları şişelere takmakta kullanılan makineler ele geçirildi.

Hastanelere başvuran 41 kişiden 35’i tedavi altında

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hastanelere başvuranların sayısı, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne gelen Necdet Hatipoğlu ve Yüksel Çakıroğlu'nun Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınmasıyla 35'e yükseldi. İstanbul genelinde bu olaydan dolayı yoğun bakım servislerinde tutulan hastaların sayısı da 12'ye çıktı. Bu hastalardan Sağlık Bakanlığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Hakkı Baş ile sahte rakının imalatını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve rahatsızlanınca Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Tanju K.'nin durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Özel GOP: Turan Güreşen, Mehmet Tunç (Yoğun Bakım),

Vakıf Gureba: Metin Tutkun, Ali Tutkun, Nevzat Ünal

Haseki: Yüksel Sımağ, Mithat Aydın, Selahattin Nilidar, Arif Kaya, Mücahit Erman, Şerif Uyanık, Bünyamin Yıldız, Ömer Lütfü Koral, Sezai Palan,

İstanbul Eğitim ve Araştırma: Fikri Şen

İ.Ü Çapa Tıp Fakültesi: Ferit Küçükkalay (Yoğun Bakım)

Avcılar: Yasin Günalt, Ferit Göktaş, Recep Cullumoğlu, Çelebi Deryahan, Mehmet Öcal

Amerikan: Cezmi Akkaya

Özel Şafak: Osman Kasap

Şişli Eğitim ve Araştırma: Tanju K., Ömer Lütfü Koral

BABASI ASKERE UÄžURLAMIÅžTI

Haberin Devamı

Öte yandan, 6 gün önce kendisini askere uğurlayan babası Yaşar Gözümoğlu'nun durumunun ağırlaşması üzerine birliğinden izin alarak İstanbul'a gelen İlker Gözümoğlu, babasının ölüm haberini aldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözyaşlarına boğuldu.

Beşinci kurbanın mezarı açılacak

Sahte rakı imalinin yapıldığı otoparkın sahibi Hasan Bayramoğlu’nun esrarengiz şekilde ölümü de, polis tarafından araştırılıyor. Önceki gün hayatını kaybettikten sonra yakınları tarafından ‘Kalp krizi’ geçirdi denilerek toprağa verilen Bayramoğlu’nun da sahte rakıdan zehirlenerek ölmüş olabileceğini söyleyen yetkililer, cesedin mezardan çıkartılarak otopsi yapılacağını söylediler. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!