Sahte rakı paniği

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakı paniği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2003 01:57

Çeşme’ye bağlı Alaçatı Beldesi'nde art arda 4 ani ölüm yaşandı. 4 kişinin de rakı içtiğinin belirlenmesi üzerine sahte rakı paniği başladı.

Çeşme'ye bağlı Alaçatı'da sahte rakı paniğinin başlamasına neden olan olaylar, market işleten Saffet Kandemir'in (41) ölümüyle başladı. Kandemir, 3 Haziran'da rakı içtikten sonra rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılırken kalbi duran evli ve 2 çocuk babası Kandemir, hayata döndürüldükten 2 gün sonra öldü. Kandemir'in kanında metil alkole rastlandı.

İKİNCİ

7 Haziran günü DSP Alaçatı Belde Başkanı Cumhur Altınel (35), eşi Sevil Altınel, iki çocuğuyla kahvaltı yaptıktan sonra midesi bulandığı için gittiği lavaboda yığılıp kaldı. Beyin kanaması geçirdiği söylenen Altınel toprağa verildi. Kasaplık yapan Altınel'in, bir gece önce arkadaşlarıyla gece 03.00'e kadar rakı içip eğlendikleri öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ

Aynı gün, demirci ustası Nevzat Büyük de (47) iki şişe bira ile iki duble rakı içtikten sonra rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan 6 çocuk babası Büyük, önceki gün yaşamını yitirdi.

VE DÖRDÜNCÜ

Son olay önceki akşam yaşandı. Torununun dünyaya gelmesini rakıyla kutlayan otobüs işletmecisi Halit Özbay (58) rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Özbay kurtarılamadı. Ölümlerle sahte rakı bağlantısı dilden dile dolaşırken, ilçede sahte içki operasyonu başlatıldı, ancak henüz sahte rakıya rastlanamadı. Kaymakam Mehmet Baygül, ‘‘Bir şoför, marketten aldığı rakının tadını farklı bulunca içmemiş. O şişeyi Hıfzıssıhha’ya göndereceğiz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!