Sahte özürlü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sahte özürlü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 15:37

Mersin'in Silifke ilçesinde, sağlam kişilere usulsüz şekilde özürlü raporu alıp, hem özürlü hem de bakım ücreti bağlatarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilen bir gruba yönelik operasyonlar düzenlendi. 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Hastanelerden sağlam kişilere sahte heyet raporları alındığı yönündeki ihbarı değerlendiren Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silifke merkez, beldeler ve bazı köylerdeki evlere polisin de desteğini alarak eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Operasyonlarda, sağlam kişilere özürlü raporu alıp, usulsüz şekilde hem özürlü hem de bakım ücreti bağlatarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilen grubun elemanları ile sahte özürlü raporu alanların da aralarında bulunduğu 100'e yakın kişi gözaltına alındı.

Bu arada, Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan kişiler, düzenlenen evrakla Silifke Adliyesine sevk edildi. Zanlıların adliyedeki sorguları sırasında, yakınları ve basın mensupları adliye bahçesinden uzak tutuldu.

Yetkililer, heyet raporlarında imzası bulunan doktorların da belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü, operasyonların Mersin'e kaydırıldığını ve gözaltı sayısının artabileceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!