Sahte içkiden ölüme 20'şer yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Sahte içkiden ölüme 20şer yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 11:11

Antalya’nın Kemer İlçesi'nde 3 Alman öğrencinin ölümüne, 4'ünün de yaralanmasına neden olan sahte içki soruşturması sonunda hazırlanan iddianame, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşması 26 Ocak'ta görülecek davada, 7’si tutuklu 13 sanık hakkında 5'er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Almanya’da bir yüksek okulda öğrenim gören 11 kişilik öğrenci grubu, tatillerini geçirmek için geçen 22 Mart tarihinde Antalya’nın Kemer İlçesi'nde bulunan Anatolia Otel’e geldi. Tesise kalan öğrencilerden 7'si, 3 gün boyunca aşırı alkol alınca komaya girdi. Öğrencilerden Rafael Neca (22) otel odasında, Jean Pieri Follkevth (18) ile Jan Lange (20) ise özel uçakla götürüdükleri Almanya’daki hastanede yaşamını yitirdi. Dustın Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Vanessa Cwıklınskı (18) ve Vıncent Feyerabend (19) ise tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu. Olayla ilgili otel görevlileri ve otele içki tedarik eden firmadan 7 kişi tutuklannırken, soruşturmayı tamamlayan Kemer Cumhuriyet Savcılığı, iddianameyi Antalya'ya gönderdi.

‘ORTAK İRADE’ İLE HAREKET
İddianamade, ‘Olası kastla insan öldürmek’, ‘İnsan öldürmeye teşebbüs’ ve ‘4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanununa Muhalefet’ suçlarından 7'si tutuklu 13 sanık hakkında 5'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık iddianamesinde, kaçak içki üreticileriyle, bunları gençlere sunan otel görevlileri ‘ortak irade’ ile hareket etmekle suçladı. İddianamede, ‘Sanıklar, olası kastla insan öldürmüşler ve öldürmeye teşebbüs etmişlerdir’ denildi. Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, savcılığın iddianamesini kabul etmesiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

TOPLAM 13 SANIK YARGILANACAK
Davada sanık olarak 8 aydır tutuklu bulunan ve sahte içki üretmekle suçlanan Germiyan Alkollü İçecekler Firması eski sahibi Cengiz Emmez, kardeşi Halil İbrahim Emmez, babası Mehmet Emmez, eşi Mesude Emmez, çalışanları Aytekin Yıldırım, Önder Sağlam, otelin satınalma müdürü Vedat Karagülmez, tutuksuz sanıklar otelin yiyecek içecek sorumlusu Taşkın Hisarlı, otel genel müdür yardımcısı Osman Kafadar, garson Sadettin Özcan, içecek firmasından Halil İbrahim Emmez'in eşi Emine Emmez ile gıyaplarında tutuklama kararı bulunan otelin işletmecisi Beyhes Yüksek ve otelin genel müdürü Gürsel Özcan yargılanacak. 7'si tutuklu 13 sanık 26 Ocak 2010 tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

RAPORLAR ARASINDA ÇELİŞKİ
Savcılık, Türkiye’de ölen Rafael Neca’nın Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ardından alınan parçaların gönderildiği Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan kesin ölüm sebenini gösteren raporun henüz gelmediğini belirtti. Almanya’da ölen gençlerden Jean Pieri Follkevth ve Jan Lange için Almanya’dan gönderilen otopsi raporunda, ölüm nedenlerinin sahte içkiden kaynaklandığının belirtildiğini açıklayan savcılık, bu gençlerin ölmeden önce alınan kan örneklerinin Antalya Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesinde ise, kanlarında etil ve metil alkol tespit edilemediği yönünde rapor bulunduğuna dikkati çekti.

POLİS RAPORUNDA ÇARPICI KONULAR
Mahkemeye sunulan belgelerin içerisinde yer alan Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya’nın Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği polis raporuna da yer verildi. Cengiz Emmez ve ailesi ile yanlarında çalışan Aytekin Yıldırım’ın, 2007 yılında Kütahya’nın Domaniç İlçesi'nde de Aytek Varol isimli bir kişinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirten polis raporunda şu görüşlere yer verildi:
“Manavgat ve Alanya’da bir yıl önce ‘Mahsen’ adı verilen operasyonla Cengiz Emmez ve kardeşi Halil İbrahim Emmez’in sahibi olduğu Germiyan Alkollü İçecekler firmasına yapılan baskınla bin 488 şişe viski, bin 248 şişe kanyak ve yüzlerce sahte içki kapakları, etiketleri ile boş şişeler ele geçirilmiştir. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Cengiz ve Halil İbrahim Emmez kardeşlerin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alkol satış belgesi iptal edilmiş, Cengiz ve Halil İbrahim Emmez kardeşler ise şirketteki hisselerini eşleri olan Mesude ve Emine Emmez’in üzerine geçirerek, birkaç gün içinde yeni satış belgeleri alıp, yine aynı işi yapmaya devam etmiştir. 3 Alman gencin ölmesi ve 4 Alman gencin komaya girmesiyle sonuçlanan bu olayın yaşanmasından yaklaşık bir ay kadar önce Cengiz ile Halil İbrahim Emmez kardeşlerin 34 RT 651 plakalı araç ile Kemer İlçesi'nde bulunan bir otelin deposuna boşalttıkları 684 şişe sahte içki, yapılan operasyonla yine polis tarafından ele geçirilmiştir. Ayrıca, 2008 yılında düzenlenen operasyonda Cengiz Emmez’e ait içki imalathanesinde ele geçirilen sahte içki markaları ile bir başka otelde yakalanan içki markalarının aynı olduğu tespit edilmiştir.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!