Şahin: "Havaalanının adına takılmayalım"

Güncelleme Tarihi:

Şahin: Havaalanının adına takılmayalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 16:31

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun arasına yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesi düşünülen havaalanıyla ilgili tartışmalara değinerek, "Havaalanının kendisi her şeyden daha önemli. ’Havaalanı var mı yok mu’ tartışmasından gelip de bugün havaalanının adına takılmayalım" dedi.

Ordu’dan karayoluyla Giresun’a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bulancak İlçesi’nde yapımı 25 yıldır devam eden Sarayburna Camisi’ni inceledi ve öğle namazını kıldı. Şahin camiye gelmeden önce geniş güvenlik önlemi alınırken camiye girmek isteyen bir genç kapıda bekleyen polisle tartıştı. Üniversite öğrencisi olduğu ve camiyi gezmek için geldiğini söyleyen gence polis kimlik sordu. Hiçbir camiye kimlik gösterilerek girilmediğini söyleyen genç, o anda camiye girenleri görünce polisten o kişilere de kimlik sormasını istedi. Kimlik göstermeyen genç camiye girmek için diretince polis üst araması yapmak istedi. Tartışma arama sırasında da devam edince çevredekiler, genci ve arkadaşlarını olay daha fazla büyümeden uzaklaştırdı.

Cami önünde kendisini bekleyen kalabalıkla tek tek tokalaşan Bakan Şahin, caminin yapımı hakkında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Sarayburnu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi’den bilgi aldı.

HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Öğle namazının ardından Giresun Valiliği’ni ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hafta sonu fırsat buldukça Anadolu’daki illeri ziyaret ederek hem bakanlığımızın birimlerini hem ilin genel işleyişini ve hizmetleri yerinde inceleme gayreti içindeyiz. Bugün de Giresun’dayız. Buraya gelmeden önce iki ilin ortak projesi olan, aslında Türkiye’nin en önemli bir projesinde incelemeler yaptık. İki ilin valilileri ve yetkililerle birlikte çalışmaları yerinde değerlendirdik. Temelden sonra bugüne kadar neler yapıldığına baktık. Verilen bir tarih var. 2014 başlarında havaalanının hizmete girmesi konusunda. Bu tarihe göre de çalışmaları takip ediyoruz. Milletvekilleri ile takibini sürdürüyoruz. Bu ortak projeyi çok önemsiyoruz" dedi.

Bakan Şahin, bir gazetecinin havaalanına Başbakan Erdoğan’ın isminin verilmesinin düşünüldüğü yönünde yapılan açıklamaları hatırlatması üzerine de "Havaalanının kendisi her şeyden daha önemli. Medyamızın da biraz daha reel yaklaşım içinde olmasını arzu ediyoruz. Dün ’Havaalanı var mı yok mu’ tartışmasından gelip de bugün havaalanının adına takılmayalım. Başka konuları değerlendirelim. O çok kolay ve basit bir konudur" diye konuştu.

Vali Şahin, ziyaret anısına Bakan Şahin’e bir vazo ile altın çotanak rozeti taktı. Eski valilerin resimlerinin bulunduğu panoyu da inceleyen Bakan Şahin, daha sonra Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’na geçerek İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş ile görüştü ve öğle yemeği yedi.

Bakan Şahin, Giresun Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ettikten sonra Trabzon’a hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!