Şahin Filiz 'başörtüsü' açıklamasıyla dikkat çekmişti

Güncelleme Tarihi:

Şahin Filiz başörtüsü açıklamasıyla dikkat çekmişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 11:36

Ergenekon soruşturmasıyla ilişkilendirilen Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasıyla ilgili bugün polisin 7 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda Antalya’da da Prof. Dr. Şahin Filiz’in lojmanı aranıyor.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakütesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in üniuversitenin merkez kampusundaki lojmanına saat 10.00’da gelen polis ekibi arama başlattı. Prof. Dr. Şahin Filiz’in Antalya’da Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Akdeniz Üniversitesi kampusu içerisindeki lojmanında polisin sabah başlayan araması sürüyor.

BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

1988’de Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Şahin Filiz, 1989’dan itibaren Selçuk Üniversitesi’nde İletişim, Fen Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinde ders verdi. Selçuk Üniversitesi’nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran’da yeralmadığını savunan Şahin Filiz, "Kuran-ı Kerim’de sadece ’Hımar’ kelimesi giçiyor. ’Hımar’ kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil. Giysi sıkıntısının çekildiği, hatta çıplak ibadet edildiği dönemde, Kuran’ı Kerim’in söylediği şuydu: ’Nasıl Hz. Adem ile Havva’nın cennet açıldığında ön ve arkaları açılınca, doğal olarak, kendi yaratılışları icabı örtündülerse, siz de öyle örtünün’ demektedir. Yoksa başınızı, saçınızı örtün, örtmediğiniz takdirde yaptığınız haramdır anlamına gelmez" demişti.

Bu açıklamalarının ardından SÜ Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan ve bilinçli olarak notları düşürülerek profesörlüğünün verilmediğini ileri süren Şahin Filiz, Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) başvurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne profesör olarak atandı. Prof. Dr. Şahin Filiz, 2 yıldır Akdeniz Üniversitesi’nde Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!