Şahin: Askerden cevap bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Şahin: Askerden cevap bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 13:56

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Bugün verdiğimiz 8 şehidimizle ilgili Genelkurmaydan tatmin edici bir açıklama bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Şahin, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Karabük'ün Ovacık ilçesindeki Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi bahçesine indi. Kahveci ile yeni yapılan orman yollarını inceleyen Şahin, gazetecilerin, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıda, 8 askerin şehit olması ve 14 askerin yaralanmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Her şehit haberi duyulduğunda ülkedeki sağduyu sahibi herkesin büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Ben de üzüntü duydum. Her şehit haberinden sonra 'Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun vatan sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun' demek adet haline geldi. Bu değerlendirmeler, açıklamalar, vatandaşımızı artık tatmin etmiyor. Bundan birkaç gün önce şehit verdiğimiz bir gencimizin Çorum'daki babasının tespiti beni çok etkilemişti. Şehit babası, 'Biz koskoca bir devletiz, koskoca ordumuz var, birkaç çapulcu üzerinde neden etkili olamıyoruz, bunları susturamıyoruz' demiştir. Bugün verdiğimiz 8 şehidimizle ilgili ben Genelkurmaydan tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Bu şehit babasının hislerine tercüman olacak, tatmin edecek açıklama bekliyorum. Kamuoyu da bekliyor.”

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Şahin, terör örgütünün arkasında artık kimlerinin bulunduğunun apaçık ortada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Birtakım dış güçlerin taşeronluğunu yapmaktadırlar. Asla amacına ulaşamayacaklardır. Bunu herkes biliyor. Ancak bunu söylemek, açıklamak, ciğeri yanan şehit anası, babası ve yakınlarının tesellisine yetmemektedir. O nedenle terörle mücadelede kişi veya kurum kim yetkiliyse Çorumlu babanın yakarışını tatmin etmek zorundadır. Ben bunu kamuoyu adına istiyorum.”
TBMM Başkanı Şahin, daha sonra oğlu Burak ve babası Abdullah ile helikoptere binerek, elindeki kamerayla gökyüzüden ilçesini ve köyünü görüntüledi.
Helikopterin ilçeye bağlı Ekincik köyündeki evlerinin harmanına inmesinin ardından Şahin, annesi Ünzile Şahin ile hasret giderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!