Sahillere tatilci akını

Güncelleme Tarihi:

Sahillere tatilci akını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Büyük tatili fırsat bilenler, Akdeniz ve Ege sahillerindeki turistik tesisleri doldurdu. Özellikle Antalya, Bodrum ve Marmaris'te doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Başbakan Yılmaz'ın bayramı Bodrum'da geçirecek olması, 12 bakanın da tatil için burayı tercih etmesine yolaçtı.

Kurban Bayramı'nın hafta sonu tatilleriyle birleşmesiyle 9 günü bulan uzun tatile çıkanlar, dün akşamdan itibaren sahil kentlerine akın etti. Turizmin başkenti olarak bilinen Antalya başta olmak üzere, Akdeniz ve Ege'deki sahil kentlerinde turistik tesisler, neredeyse turizm sezonundaki doluluk oranına ulaştı. Meteorolojinin bayram süresince yağış beklenmediğini, hava sıcaklığının 20-23 derece, deniz suyu sıcaklığının da 18-20 derece arasında seyredeceğini açıklaması, uzun tatili sahillerde geçirmek isteyenlerin sayısını artırdı.

Hareketlilik kara ve hava ulaşımına da yansıdı. THY başta olmak üzere tüm havayolu şirketlerinde rezervasyonlar kilitlendi. Seyahat acenteleri bayram nedeniyle paket turlar düzenledi. Kent merkezi ve çevredeki turistik işletmelerin büyük bölümü, bayramdan günler önce rezervasyonu kapattı.

Antalya'ya tatilci akınında İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan ve Muazzez Ersoy gibi sanatçıların kentteki turistik tesislerde sahneye çıkması da etken oldu. Tatlıses, Pekkan, Hayko ve Mezdeke Dans Grubu Göynük'teki Royal Resort Otel'de sahne alacak. Türk Sanat Müziği sanatçısı Muazzez Ersoy ise Sheraton Voyager Otel'de hayranlarıyla buluşacak. 7 Nisan'da başlayacak bayram programları haftasonuna kadar devam edecek. Antalya gecelerinin değişmez siması Kalyopi ise Grand Adonis Otel'de, yine tabakları kırıp gönülleri fethedecek.

KABİNE BODRUM'DA

Geçen yıl 1 milyon 466 bin 138 yabancı turistin geldiği Muğla kıyıları, bayram tatilcilerinin gözdesi oldu. Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turistik tesislerde doluluk yüzde 90'a ulaştı. Bodrum'da 162'si turistik belgeli, 387'si belediye belgeli toplam 549 turistik tesisteki 44 bin 639 yatağın büyük bölümü doldu. 180 bin ikinci konuta gelecekler de hesaplandığında, ilçenin bu Kurban Bayramı'nda 500 binin üstünde konuk ağırlayacağı tahmin ediliyor.

Başbakan Mesut Yılmaz, ailesiyle birlikte bayram tatilini Bodrum'daki evinde geçirecek. Pazar günü ilçeye gelmesi beklenen Yılmaz'ın Bodrum'u tercih etmesiyle birlikte, kabinedeki 12 bakan da tatillerini Bodrum'da geçirme kararı aldı. Yılmaz'ın bayramın birinci günü Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi'nin açılışına da katılacağı açıklandı.

THY yetkilileri, bayram süresince 4'ü Ankara, 63'ü İstanbul'dan olmak üzere Bodrum'a toplam 67 sefer düzenlediklerini, 12 bin yolcu taşıyacaklarını belirttiler. Bayram süresince ek seferler dahil uçaklarda hiç yer kalmadığını, bazı seferlerde ise 100'e yakın yedek yazıldığı kaydedildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!