Sahiller doldu taştı

Güncelleme Tarihi:

Sahiller doldu taştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uzun tatilin sıcak havayla başlaması, tatilcileri ve turizmcileri sevindirdi. Sahiller dolup taşarken diğer tatil yörelerindeki doluluk oranı da yüzde 90'lara ulaştı. Bu arada otoyollar, tatilciler için işkence alanları oldu. Tatilciler, kilometrelerce uzayan turnike kuyruklarını saatlerce araçlarında beklediler.

Dokuz günlük uzun bayram tatili, sahil kentlerini ve tatil yörelerini şenlendirdi. Hava sıcaklığının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, tatilcileri sevindirdi. Bu arada, bayram öncesi karayollarındaki yoğun trafik devam ederken, otoyollarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Antalya ve çevresindeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Antalya'ya gelenler, hava sıcaklığının 25 dereceye ulaşması karşısında mayolarını giyerek sahilde ve havuz başlarında güneşlenme olanağı buldu. Meteoroloji'nin bayram boyunca hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği yolundaki açıklaması ise tatilcilerin keyfini artırdı. Kent merkezindeki Dedeman, Falez, Adonis, Sera ve Ofo Otellerin havuz başlarını dolduran yerli ve yabancı turistler, Antalya güneşinde bronzlaşmanın tadını çıkardı.

KOMUTANLAR DA ANTALYA'DA

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu yıl da geleneği bozmayıp bayram tatilini Antalya'da geçirirken, Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Devlet Bakanları Rüştü Kazım Yücelen ve Eyüp Aşık da Antalya'yı tercih etti. Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe, bayram tatilini geçirecekleri Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri'ne geldi. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın bayramın birinci günü, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da bugün Antalya'ya geleceği açıklandı. Genelkurmay eski Başkanı Necip Torumtay da tatilini Karpuzkaldıran Tesisleri'nde geçirenler arasında yer aldı.

EGE DOLU

Ege sahillerindeki turistik tesislerde de doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı. Bozcaada'ya turist akını olunca otel ve pansiyonlar tamamen doldu. Kış turizm merkezlerinden Erciyes'te de tüm tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı ve sezonun en yoğun günlerini yaşadığı bildirildi. Erciyes'te kar kalınlığının 1 metre olduğu kaydedildi. Kapadokya bölgesinde ise hemen hemen tüm tesislerde yüzde 90'ın üzerine doluluk oranına ulaşıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!