Sahil Güvenlik'ten balıkçılara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sahil Güvenlikten balıkçılara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Albay Vedat Karaman, Rumeli Feneri'nde düzenlenen toplantıda balıkçılara Romanya sahilinde avlandıklarında Ukrayna’daki gibi saldırıya uğrayabileceklerini söyledi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Vedat Karaman, Romanya açıklarında kalkan avcılığı yapan ya da yapmak isteyen balıkçıları uyardı. Karaman, ‘‘O bölgede avlanmayın. Ukrayna'daki akıbete uğrama durumunuz olabilir’’ dedi.

Karaman, Rumeli Feneri'nde bir kahvehane bahçesinde bir toplantı düzenleyerek, balıkçılara dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Ukrayna olayında da, daha önceleri uzerine basa basa, o bölgelerde kalkan avlamamaları için uyarıda bulunduklarını söyleyen Karaman, ‘‘Ukrayna'daki olay burada da tekrarlanmasın. Romen Sahil Güvenlik botları da size ateş açabilir’’dedi.

Karaman'ı dinleyen balıkçılardan Marmara Bölgesi Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Menekşe de uyarıları dikkate alacaklarını söyledi. Menekşe, halen 4-5 teknenin Romanya açıklarında olduğunu belirterek, ‘‘Onlara da konuyla ilgili bilgi verilecektir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!