Şahenk: İyi yolda giden gemide oyuncuyuz, rotamız değişmesin

Güncelleme Tarihi:

Şahenk: İyi yolda giden gemide oyuncuyuz, rotamız değişmesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 00:00

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uluslararası piyasalardan sağladıkları 300 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisiyle faaliyet gösterdikleri 7 sektörde çalışmalarını hızla sürdüreceklerini söyledi.

Şahenk, 10 farklı ülkeden 16 bankanın katılımıyla sağlanan kredinin imza töreninde yaptığı konuşmada, grubun bu dönemde 5 yıl gibi uzun vadeli kredi almasının bir rastlantı olmadığını, bunun Türkiye’nin başarısı ve Türkiye’ye duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

KREDİ 4 YILLIK SAMİMİYETİN BAŞARISI: Şahenk, seçim döneminde böyle bir sendikasyon kredisini almanın ve bunun fiyatlamasını yapmanın kolay olmadığını, Türkiye ekonomisinin ve inandırıcılığının en iyi göstergesi olan bu başarının, ülkede son 4-5 yıldır sağlanan samimiyetin ve şeffaflığın da başarısı olduğunu ifade etti. Şahenk, "Bizler bu geminin birer oyuncusuyuz. Dünya bu geminin ne kadar doğru yolda gittiğine inanırsa bunlar olur" dedi.

TEK PARTİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRİR: "Seçimden tek parti iktidarının çıkması, sizin elinizi güçlendiren bir unsur mu?" sorusunu Şahenk, "Muhakkak. Seçimlerde Türk halkı bayrak yarışı yapan partiler arasında iktidar partisini seçmiştir. Bu iktidar partisi, dünyada parmak ısırtacak kadar önemli ve zor ekonomik programı gerçekleştirmiş ve başarmıştır. Bunun devamlılığının Türkiye ekonomisi üzerinde çok pozitif olacağını düşünüyorum" diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!