Sağlıkları kötüye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkları kötüye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 23:52

OLAĞANÜSTÜ Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden uzaklaştırılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 64’üncü gününü geride bıraktı.

Haberin Devamı

İki eylemciyi muayene ettiklerini belirten Ankara Tabip Odası, Gülmen ve Özakça’nın durumunun kötüleştiği ve bulaşıcı hastalıklara karşı savunmalarının azaldığını belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: “Her iki vatandaşımızda algılama, duygu durum bozuklukları, zihinsel ve motor faaliyetlerde bozulmalar dikkat çekicidir. B1 vitamini desteği almalarına karşın bu belirtiler Wernicke-Korsakoff Sendromunun öncü belirtileridir. Wernicke-Korsakoff hastalarının yüzde 10-15’i yaşamını erken dönemde kaybetmektedir ve yüzde 77’si ileriki dönemlerde ciddi enfeksiyon hastalıkları geçirmektedir. Gülmen ve Özakça’dan bilinçlerinin kapanması durumunda müdahale izinleri ısrarla istenmiş ancak tedavi olmak istemediklerini defalarca beyan etmişlerdir. Amaçlarını, kendi ölümlerinin ve etkilenmelerinin hukuksuz şekilde işlerinden, aşlarından edilen diğer on binlerce vatandaş için bir umut olabileceği şeklinde açıklamışlardır.”

CHP’Lİ VEKİLLER AÇLIK GREVİNDE
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Gülmen ve Özakça’nın durumlarına dikkat çekmek için 24 saatlik açlık grevi başlattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!