Sağlıkçılardan, tabutlu iskeletli eylem

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılardan, tabutlu iskeletli eylem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 13:49

Adana'da, hükümeti protesto etmek için toplanan Devlet Hastanelerinde çalışan yaklaşık 200 hemşire ve yardımcı sağlık personeli, iskeletli tabutlu eylem yaptı.

Türk Sağlık- Sen ve Türk Kamu- Sen'e üye yaklaşık 200 memurun katıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki eylem sırasında, pankart ve ahşap çıtalarla yapılan tabutun önünde imam kıyafetli bir memur dua edip cenaze namazı kıldırdı. Bu arada bir iskelet üzerine ‘Vah memurum vah’ yazısı asıldı. Tabut üzerine AKP hükümetine atfen, ‘Bir gün sen de siyasi mevta olacaksın’, ‘Adaletin buysa senin yerin sandığın dibidir’, ‘Sözünüzün eri olun’, ‘Alın teri kutsaldır affa uğramaz’, ‘Adalet dediler bizi bu hale getirdiler’ yazılı pankartlar san memurlar, sendika flamalarının yanı sıra Türk bayraklarını da salladılar. Memurlar. eylem sırasında sık sık slogan atıp, sorunlarının çözümünü istedi.

Memurlar adına konuşan Türk Sağlık- Sen Adana Şube Başkanı Ethem Tunç, Sağlık Bakanlığı'nın çalışanlarına 3.5 trilyon YTL'lik döner sermaye paylarını ödeyemediğini söyledi. Tunç, “Taşeron sağlık çalışan uygulaması, şovla kaldırılıp bir yıl sonra vazgeçilen mecburi hizmet uygulaması, döner sermayeden alınan sözleşmeli personel, SSK hastanelerinin hiç bir alt yapısı olmadan Sağlık Bakanlığı’na devri, performansa dayalı döner sermaye uygulaması, Yeşil Kart uygulamaları gibi bir çok konu bu ülkede sağlık sorunlarını çözmek yerine kaosa ve kargaşaya sebep olmuştur. Sonuçta da zarar gören hep sağlık çalışanları olmuştur” dedi.
Eylem sonunda pankartlardan oluşan tabutun etrafında toplanan eylemci memurlar imamla birlikte sembolik olarak dua edip sözde memurun cenazesini defnetti. Grup daha sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!