Sağlık Bakanlığı'nın taslaktan haberi yok

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığının taslaktan haberi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 16:13

Sağlık Bakanlığı, hekim hatalarına verilecek cezaları düzenleyen kanun taslağı hazırladığı yönündeki iddiaları yalanladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “böyle bir taslak yok” dedi.

Sağlık Bakanlığı, hekim hatalarına ya da hastanın ölümüne sebebiyet veren doktora ‘ömür boyu meslekten men’ gibi cezaları kapsayan taslak hazırladığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenlediği basın toplantısında böyle bir taslağın olmadığını bildirdi. Gümrükçüoğlu şunların söyledi.

“Avrupa Birliği çerçevesinde, genel hukuk kuralları içinde, İnsan Hakları Beyannamesi’ne bağlı olarak hekim kusurları ve bu hekim kusurlarının incelenmesine dair bazı çalışmalar yapılmakta. Fakat ortaya çıkmış bir taslak söz konusu değildir. Basında yer alan “Sağlık Bakanlığı Yetkilileri’nden ilginç cevap: ‘Bizim böyle bir taslaktan haberimiz yok’ cümlesi aslında doğru. Çünkü böyle bir taslak yok. Ancak bununla ilgili yani bu konularda hukuken yapılması gerekenler nedir? diye çalışmalar yapılmaktadır.”

Gümrükçüoğlu, böyle bir tasarı oluşturulduğu zaman kamuoyu ve çeşitli meslek örgütleriyle paylaşılarak fikir alış verişinde bulunacaklarını da söyledi.

Basında yer alan ve Sağlık Bakanlığı’nın “olmadığını” söylediğini taslağa göre, “hastanın ölümüne sebep olan doktora 'ömür boyu meslekten men' cezası verilebilecek, tıbbi bir hata sonucunda hastasının bir uzvunu kaybetmesine neden olan hekimler ise, 6 aydan 1 yıla kadar meslekten uzaklaştırılacak” denilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!