Sağlık Bakanlığı'na dilekçemizdir

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığına dilekçemizdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2005 15:20

Serdar Bey, kızım başta olmak üzere yakınlarımın 6-14 yaş arası çocukları için endişeliyim. Nedeni kızamık aşısı. Biliyorsunuz bu günlerde Sağlık Bakanlığı'nın Kızamık Aşı Günleri var. 25 Nisan - 20 Mayıs 2005 tarihlerindeki kampanyayı tantanalarla duyurdular. Ama kampanyanın işleyişi sırasında okula giden 6-14 yaşı unuttular.

Haberin Devamı

Meslektaşım, Doğan Kitap'tan arkadaşım Gül Turner bilinçli ve sorumlu bir anne olarak, benim vasıtamla Sağlık Bakanlığı'na kızamık aşısı kampanyasının önemli bir açığını hatırlatıyor ve ilgililerden bir cevap bekliyor(uz).

Şöyle diyor Gül:

*

Serdar Bey,

kızım başta olmak üzere yakınlarımın 6-14 yaş arası çocukları için endişeliyim. Nedeni kızamık aşısı. Biliyorsunuz bu günlerde Sağlık Bakanlığı'nın Kızamık Aşı Günleri var. 25 Nisan - 20 Mayıs 2005 tarihlerindeki kampanyayı tantanalarla duyurdular. Ama kampanyanın işleyişi sırasında okula giden 6-14 yaşı unuttular.

Sağlık Bakanlığı'nın web sitesi resmi ağızdan kampanyayı şöyle duyuruyor:

9 ay-5 yaş arası çocuklar (okul öncesi çocuklar) ilköğretim birinci sınıf öğrencileri ve okul çağında olup da okula gitmeyen 6-14 yaş arası çocuklar, daha önceki aşılama ya da kızamık geçirme öyküsüne bakılmaksızın aşılanacaktır. Bu yaş grubunda yaklaşık 8.5 milyon çocuğumuz bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Burada okul çağında olup da okula gitmeyen 6-14 yaş arası çocuklardan bahsediliyor.

Okula giden çocuklardan haber yok!!

Daha önceden aşılanmış çocuğun tekrar aşılanmasına gerek var mı? sorusuna ise; daha önceden kızamık aşısı olmuş çocuklar Kızamık Aşı Günleri sırasında tekrar aşılanmalıdır. Çünkü her çocuk geçmişteki kızamık aşısına yanıt vermemiş olabilir. Bu nedenle tüm çocuklar geçmiş aşı ya da hastalık hikayesine bakılmadan aşılanmalıdır.

Peki ama benim okula giden çocuğum niye aşılanmıyor.

Bu konuda okulla  konuştum, bilmiyorlar, merak da etmemişler, sağlık ocaklarıyla konuştum, kendilerine böyle bir talimat gelmemiş. Dolayısıyla 12 yaşımdaki kızıma aşı yapamıyorlar. Ben kızamık hastalığını gerek yazılı ve sözlü basındaki haberlerle, gerek Sağlık Bakanlığı'nın duyurularıyla ciddiye  aldım ama kızımın aşısı bir muammaya dönüştü. Bu kadar bilinçli ve duyarlı bir anne olarak bunu başaramıyorsam, diğer anneler ne yapabilirler?

Serdar Bey, konuyla ilgili sizin aracılığınızla bir yanıt bekliyorum.

Sevgiler,

Gül Turner

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!