Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman Başvuru şartları belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2019 11:13

Atama bekleyen sağlık personelleri, Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatları için yapılacak personel alımının başvuru sürecini merak ediyor. Söz konusu alımlar için başvuruların başlayacağı tarih ve diğer ayrıntılar merak konusu oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımında, aralık ayında başvuru sürecinin başlayacağı açıklanmıştı. Bu gelişmenin ardından günler geçmesine rağmen başvuruların başlamaması ile, onlarca farklı branştan atama bekleyen binlerce sağlık personeli araştırmalarına hız verdi. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında ayrıntılar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı için pozisyon ihdasının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandığını duyurdu.

Bakan Koca, "Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

Koca, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

TARİH BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı personel alım kılavuzunun ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor. Söz konusu alımlar için henüz net bir tarih yok, ancak en geç yılbaşına kadar sürecin başlayacağı tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!