Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ve isim listesi açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ve isim listesi açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 11:30

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz dönemde kura ile istihdam edeceğini duyurduğu personel alımı sonuçları, 26 Ekim Cuma günü erişime açıldı. Adana, Hatay, Diyarbakır ve Zonguldak gibi illerin de arasında yer aldığı 17 il için yapılan temizlik görevlisi kurası, bakanlığın açtığı İşçisonuç sayfası üzerinden açıklandı. İşte, binlerce kişinin isim listesini merakla araştırdığı Sağlık Bakanlığı kura sonuçları bilgisi

Haberin Devamı

Türkiye genelinde birçok noktaya yapılacak olan Sağlık Bakanlığı işçi alımı için detaylar belli oldu. İlk bölümü 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası, 26 Ekim akşamı yapılan ikinci çekilişle birlikte sona erdi. Buna göre, personel alımı kapsamında istihdamı kesinleşen isimler belli oldu. İşte, YHGM üzerinden duyurulan ve İşçisonuç sayfası üzerinden sorgulanabilecek olan kura sonuçları

KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı için gerçekleştirilen kura, 26 Ekim tarihinde sona erdi. Kuraya katılan vatandaşlar, nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik bilgileriyle sorgulama işlemlerini tamamlayabilecek.

TEBLİGAT YAPILMAYACAK

İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçlar ve diğer her türlü duyuruların, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "www.yhgm.gov.tr" internet adresinden ilan edileceği ve kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacağı, bu ilan tebligat yerine geçeceği daha önce açıklanmıştı.

 

Haberin Devamı

40 KİŞİLİK ANKARA KADROSUNA 3042 LİSANS, 4184 ÖN LİSANS MEZUNU BAŞVURDU

Temizlik personeli görevi için İŞKUR’un ilan ettiği listelerde lisans ve ön lisans mezunlarının sayıları dikkat çekici. Ankara’da görevlendirilecek 40 kişilik temizlik işçiliği ilanına başvurup kuraya katılmaya hak kazananların toplam sayısı 55 bin 538 kişi olurken, bunların 3 bin 42’si lisans yani üniversite mezunu. En az ilkokul mezunlarının başvuru yapabildiği iş için Ankara’da 4 bin 184 de ön lisans (yüksek okul) mezunu kuraya katılmaya hak kazandı.

 

İSTANBUL'DAKİ KADROYA BAŞVURAN TOPLAM LİSANS VE ÖN LİSANS MEZUN SAYISI İSE 6804

İstanbul’da Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak bin 433 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna başvurup kuraya katılmaya hak kazanan kişi sayısı ise 51 bin 767. Bunların 2 bin 835’i üniversite, 3 bin 969’u ise yüksek okul mezunu. Bu sayılara göre sadece iki il için 6 bine yakını üniversite mezunu, 8 bin 153 de yüksek okul mezunu, temizlik görevlisi pozisyonuna başvurdu.

BAKMADAN GEÇME!