Sağlık Bakanı: Personel tayininde torpil bitti

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı: Personel tayininde torpil bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 11:33

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO), Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlediği toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktor ve sağlık personeli tayinlerinde artık ’torpil döneminin’ bittiğini ve hastanelerde dengeli bir personel sayısına ulaşıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Akdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devlet hizmeti yükümlülük görevini tamamlamayan doktorların da, görevlerini serbest olarak icra edemeyeceğini belirtti.

 

Sağlık Bakanı Akdağ, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

"Biz görevi devraldığımızda sağlık personeli açısından görev dağılım dengesi 1’e 8’di. Çok yüksek bir oran. Şimdi ise 1’e 5 seviyesine düştü.

 

TORPİL

 

Bu neden kaynaklanıyordu? Torpil ile tayinlerden kaynaklanıyordu. Bunun için kararlı olmak lazım. Artık Sağlık Bakanlığımızda torpil ile bir yerden bir yere tayin dönemi kapanmıştır.

 

Haberin Devamı

Benim bile Sağlık Bakanı olarak böyle bir yetkim yok. Artık atamalarımızı tamamen kura usulü ile yapıyoruz ve noter huzurunda gerçekleşiyoruz.

 

Yine dönem tayinlerimizi, görev süresi içinde aldığı puanlara göre oluşturduğumuz tercihler ile yine noter huzurunda yapıyoruz. Artık bu hususta tamamen adaletli bir sistemin oluştuğuna sağlık personelimiz de inanıyor güveniyor.

 

’MALZEMEM YOK DİYEN HEKİME AÇIK ÇEK VERİRİM’

 

Sağlık öyle bir olay ki sosyo-ekonomik açıdan gelişmişliği en düşük olan bölgelere en başta sağlık personeli gönderilmelidir. Çünkü sağlık personelinin olmadığı yere hiç kimse gitmez, çünkü sağlık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Eğer benim bir hekim arkadaşım ’Benim malzemem yok, ben onun için bu hastanede çalışmak istemiyorum’ diyorsa ben ona açık çek veririm. Hangi ihtiyacı varsa biz onu alırız ve oraya koyarız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!