Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum'da

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Akdağ Erzurumda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 18:30

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara konusunda toplumsal bilincin artması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Partisinin merkez ilçe kongresine katılmak üzere Erzurum'a gelen Akdağ, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Akdağ, burada yaptığı açıklamada, Türk toplumunda sigara içme oranının çok yüksek olduğunu, erkeklerin yüzde 60'ının, kadınların yüzde 20'sinin sigara tiryakisi olduğunu belirtti.

Özellikle genç yaşlarda sigara içmenin “delikanlılığa adım atmak” olarak algılandığını ifade eden Akdağ, bunun yanlış bir düşünce olduğuna dikkati çekti.

TBMM'de sağlık komisyonundan geçen kanun tekliflerinin olduğunu anlatan Akdağ, şöyle devam etti:
“Bu konuda bir takım yeni düzenlemeler olacak. Çocukların sigaraya özenmemesi açısından, televizyonlarda sigara içme görüntüleri kapatılacak. Ayrıca araç kullanırken de sigara içme konusunda bir takım kısıtlamalar olacak. Sigara konusunda toplumsal bilincin artması lazım.”

Haberin Devamı

Sivil toplum örgütlerinin de bu konuda destek olması gerektiğini belirten Akdağ, “Bu anlamda Ankara Ticaret Odası ve Şişli Belediyesi'nin teşebbüsleri oldu. Tabii bu teşebbüslerin daha da artması lazım” dedi.
Akdağ, ayrıca tüm dünyada sigara kullanımını azaltmanın en iyi yolunun sigara fiyatlarının yüksek tutulması olduğunu kaydetti.

Köylerdeki altyapı sorununa da değinen Akdağ, “Önümüzdeki dönemde köyler, içme suyu ve yol çalışmaları konusunda birer şantiyeye dönüşecek” diye konuştu.

Bu arada, Akdağ'ın konuşması sırasında, AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer sigarayı bıraktığını açıkladı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Akbulut da Tanfer'in cebinden çıkardığı paketteki sigaraları kırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!